My lord george his meath p.54-55
Take a sufficient quantity of Rain-water, and boil in it the tops of Rose-mary, Eglantine, Betony, Strawberry-leaves, Wall-flowers, Borage and Bugloss, of each one handful; one sprig of Bays; and two or three of Sage. Then take it off the fire, and put a whole raw Egge into it, and pour so much honey to it, till the Egge rise up to the top; then boil it again, skiming it very well, and so let it cool. Then Tun it up, and put Barm to it, that it may ferment well. Then stop it up, and hang in it such spices, as you like best. It will not be right to drink under three or four moneths.
Лакфиоль (Cheiranthus Cheini)
Возьми достаточное количество дождевой воды и вари в ней верхушки розмарина, шиповника красно-бурого, чистеца, листья клубники, лакфиоль (Cheiranthus Cheini), огуречную траву(бурачник лекарственный)и bugloss(воловик полевой или синяк обыкновенный), каждого по пригоршне, одну веточку лавра, два или три побега шалфея. Затем сними с огня и поклади целое сырое яйцо и добавь столько мёда, чтобы яйцо поднялось на поверхность. Вари снова, тщательно снимая пену и пусть остынет. Потом перелей в бочку и добавь закваски, что может хоролшо бродить. Затем закупорь и подвесь в нём(мёде) те пряности что тебе больше нравятся. Будет неправильным пить его через три или четыре месяца.