Go Høybråten!

May 09, 2008 18:54

Jeg inbiller meg at Dagfinn Høybråten generellt sett ikke er noen favoritt blant de fleste som leser dette, og ville derfor trekke fram denne artikkelen fra dagens VG. Det har seg sånn at jeg kjenner Dagfinn personlig, og synes han er en veldig trivelig kar.

Inbiller meg også at dette er en artikkel Blitz helst ikke vil at folk skal ta seg så veldig stor notis av, så jeg tenkte jeg skulle ta noen utskrifter av denne og henge den opp der.
Transseksuelle i pengekrise

Av Jorunn Stølan 09.05.2008 kl. 07:00 Kilde: VG

Med et pennestrøk har helsemyndighetene fjernet pengestøtten til Landsforeningen for transseksuelle (LFTS). Nå får de hjelp fra det noen vil si er uventet hold: Dagfinn Høybråten og KrF.



TRANSE-DELEGASJON: De transseksuelle møtte mannsterke hos Dagfinn Høybråten for å be om hjelp: - Uten offentlig støtte må vi legge ned Landsforeningen for transseksuelle, sier Tone Marie Hansen (t.h.), Ida Mellesdal og Mikael Scott Bjerkeli Foto: Trond Solberg
I klar utakt med mørkemannsmyten har Høybråten og hans parti flere ganger engasjert seg for de transseksuelles sak.

Nå gjør han det på ny:

Etter et møte med representanter for de transseksuelle tirsdag har han sendt et brev til helseminister Sylvia Brustad der han ber om at støtten til LFTS opprettholdes på dagens nivå.

Fikk hjelp

- Foreningen gjør et viktig likemannsarbeid både overfor de transseksuelle selv og deres familier - både barn og foreldre. Dette er en liten, men svært sårbar gruppe, som sårt trenger et slikt tilbud, sier Høybråten til VG.

De transseksuelle søker hjelp hos Høybråten etter først å ha klaget skriftlig til Helsedepartementet, og etter å ha purret tre ganger uten å få svar fra helseminister Sylvia Brustad. Nå håper de KrF-lederens henvendelse skal hjelpe dem.

- Da det var planer om å legge ned landsfunksjonen for behandling av transseksuelle, satte Høybråten som helseminister foten ned for dette. Det var også han som sikret foreningen vår pengestøtte gjennom opptrappingsplanen for psykisk helse. Vi håper på Høybråtens hjelp denne gangen også, sier Tone Maria Hansen, lederen i LFTS.

Hun tilføyer at uten pengestøtte fra det offentlige vil de ikke greie å drive landsforeningen til daglig, med kontor og andre løpende utgifter som skal betales.

- Vi vil heller ikke kunne drive informasjonsarbeid eller arrangere konferanser, slik vi gjør i dag, sier hun.

LFTS har 120 medlemmer. De siste årene har de mottatt nærmere 580000 kroner i støtte gjennom opptrappingsplanen for psykisk helse.

Helse- og omsorgsdepartementet har foreløpig ikke klart å komme opp med et svar på hvorfor støtten er kuttet, opplyser kommunikasjonssjef Ingrid Vigerust

politikk

Previous post Next post
Up