Recept voor satésaus à la Bochan

May 18, 2009 19:01

Most likely not interesting for anyone but argentumfeles and ashti - especially since this is in Dutch. ;)

Dit is wat wij er altijd voor gebruiken:

Pindakaas
Ketjap Manis
Suikerklontjes
Citroensap
Sambal Oelek

Plus de volgende kruiden:
Djahé
Ketoembar
Ve-Tsin
Laos
Knoflookpoeder

Hoe te maken:
Lepel de pindakaas in de pan, en doe er wat water bij.
Gooi een handjevol suikerklontjes erbij - voor een grote pan een stuk of tien, maar voor de hoeveelheid van afgelopen weekend had ik er een stuk of zes.
Ben enthousiast met de ketjap; dit mag een flinke scheut zijn. Voeg daarna een beetje citroensap toe (dit hoeft niet veel te zijn, en het zou ook goed zonder kunnen).
Voeg een klein beetje sambal toe, en schud van alle kruiden wat in de pan. Blijf ondertussen roeren... het begint als het goed is te borrelen!

Proef ondertussen een paar keer - wanneer het nog te veel naar pindakaas smaakt kan je er nog wat ketjap en een extra scheut van alle kruiden bij gooien; totdat je het op smaak heb gebracht. Wanneer de satésaus te dik begint te worden kan je er gewoon wat water bij doen om het te verdunnen. Let hiermee wel op dat je er niet te veel bij gooit, want het wordt vrij snel dun! (Kwestie van in laten koken wanneer dit gebeurt, dus op zich geen probleem. :) )

foodstuffs, random, rl

Previous post Next post
Up