Сегодня во всех храмах Италии молятся за мир в Украине

Mar 09, 2014 14:37

Лидер русских сепаратистов Донбасса Паша Губарев ещё год назад работал Дедом Морозом по вызову
Згідно пропозиції Президії Італійської Єпископської Конференції сьогодні у неділю 9 березня 2014 року, в усіх храмах Італії відбуваються молотви за мир та спокій в Україні. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

В молитовному дусі Великого Посту, який за словами Папи Франциска, є часом «молитви заступництва, щоб вставлятись перед Господом за убогих та страждаючих», єпископи Італії приєднуються до побажання Святішого Отця, який минулої неділі 2 березня, після молитви «Ангел Господній» закликав «і далі молитися за Україну, яка переживає делікатну ситуацію, щоб усі складові частини країни доклали зусиль до подолання непорозумінь і спільно будували майбутнє держави», одночасно звертаючись до міжнародної спільноти із закликом підтримати кожну ініціативу на користь діалогу та злагоди.

Організована сьогодні Італійською Єпископською Конференцією загалнонаціональна також покликана бути відчутним знаком близькості до численної української громади в Італії, яка стурбована долею рідних, що живуть в Україні.

Створено також робочу групу, в яку входять національні організації «Карітас» різних європейських країн, включно з «Карітас» Італії, щоб надати підтримку населенню України у цій важкій ситуації.

А у четвер 6 березня 2014 року архиєпископ Генуї кардинал Анджело Баньяско, Президент Італійської Єпископської Конференції, в храмі святого Стефана очолив Молебен до Пресвятої Богородиці за мир в Україні, віддавши український народ під Покров Матері Божої Захисниці (Madonna della Guardia) Генуезької.

Він наголосив, що найкращим і найефективнішим способом допомогти українцям, можливим у цей час, є молитва. «Тільки молитвою можемо досягнути Божого Серця, а через Нього - до кожного серця наших страждаючих братів і сестер», - підкреслив він. Кардинал Баньяско закликав благати Святого Духа, щоб просвітив і зігрів серця людей, зокрема тих, що мають найбільшу відповідальність за прийняття рішень у цей час не лише стосовно українського народу, але й Європи та всього світу, щоб у жодному випадку, ні з жодної причини особисті інтереси не перевищили права людини. Він також звернувся до глав європейських держав, щоб об’єднали зусилля, не допустили вживання зброї та насильства, стаючи на шлях діалогу та справжнього добра українського народу.

ДОВІДКА. На території багатонаціонального Криму сьогодні діє понад 10 римо-католицьких релігійних громад. Вони продовжують розвиватися завдяки духовному відродженню багатьох місцевих діаспор, зокрема, у нещодавно збудованому катедральному соборі Євпаторії переважно збираються білоруси.

Крім того, громада християн західного обряду Керчі була і досі лишається однією з найбільших груп компактного проживання етнічних італійців поза межами своєї історичної Батьківщини.

Як стверджують історики, у середині XIX ст. після придушення на Правобережній Україні  масштабного польского національно-визвольного повстання значна частина католиків була депортована до Степового Криму, де їхня чисельність склала 1/3 місцевого населення.

Католическая Церковь, Папа Франциск, католицизм, Керчь, Папа Римский, Евпатория, Италия, католики Крыма, католики, христианство, католицизм в Украине

Previous post Next post
Up