ШОК. ЕС отказывается подписывать Ассоциацию с Украиной

Mar 07, 2014 19:47

Оригинал взят у dipcourier в Чи можна вірити українським дипломатам у Брюсселі?


(Костянтин Єлісеєв крайнiй праворуч)


З особистого досвiду знаю, що майже все, що кажуть украукраїнськi дипломати з представництва України при ЄС слiд пiддавати сумнiву, бо. часто-густо представники команди Костянтина Єлісеєва - глави представництва України при Євросоюзi говорять відверту неправду. Або навмисно, щоб приховати гірку правду, або ж через низьку професійність та недостатню поінформованість.

Ось кiлька прикладiв. Буквально в переддень Вільнюсського саміту, коли весь полiтичний, дипломатичний, журналiстський бомонд Європи мав великий сумнiв в тому, що Угода про асоцiацiю та зону вiльної торгiвлi буде пiдписана з ЄС - керiвник Представництва України при Європейському Союзі Костянтин Єлісеєв та його перший заступник Надія Цок дивлячись прямо в очі журналістів висловлювали стовідсоткове переконання, що документ буде підписано. Бачимо тепер самi цiну їхніх слів.

Сьогоднi ж попри всi запевнення, що тепер угода нарештi буде пiдписана, з'явилось одна пiдозрiла деталь. Якщо ранiше говорилось, що Угода про асоцiацiю нероздiльна з договором про зону вiльної торгівлі, то тепер все гучнiше говориться про полiтичну угоду, але вже без згадки про зону вiльної торгiвлi. Тому, звiсно, за коментарями з цього приводу звернувся до наших дипломатiв. I знову ж таки замiсть того, щоб звернути увагу на цей незрозумiлий сигнал збоку керiвництва Євросоюзу, український дипломат Надiя Цок та її колега з представництва України при Євросоюзi рвали на грудях сорочки й переконували, що Угода про асоцiацiю й договiр про зону вiльної торгiвлi - нероздiдльнi як монолiт. А що ми почули й побачили вчора? В заявi Президента Ради ЄС Германа Ван Ромпея чорним по бiлому написано, що до кiнця травня будуть пiдписанi лише окремi ПОЛIТИЧНI роздiли Угоди про асоцiацiю. В результатi ми пiдпишимо лише спiльнi полiтичнi декларацiї, а не увесь договiр.

Сьогоднi це питання вже турбує багатьох як українських, так i закордонних журналiстiв та оглядачiв. Але нi Президенти Європейської Ради та Єврокомісії 6 березня, ні преcаташе Єврокомісії 7 березня, так і не змогли дати жодної зрозумілої відповіді на питання про те, чому ЄС пропонує тепер підписати лише політичну частину угоди про асоціацію. Тож скільки коштує честь мундира брюссельського дипломата?

Яценюк, обман, ложь, лицемерие, ЕС, Украина

Previous post Next post
Up