Die Zeit открыто пишет о подготовке российско-украинского вооружённого конфликта

Feb 06, 2014 17:49




Як стверджує Андреас Умланд у сьогоднішньому числі Die Zeit, ризики для України було б слушно порівняти з тим, що сталося з Грузією під час російсько-грузинського конфлікту 2008 року.

Схема, за якою Росія тоді вчинила інтервенцію, була гранично простою: "З невеликою допомогою з боку Москви внутрішній конфлікт, що потроху тлів, досяг свого апогею і переріс у насильство. Жертви, руйнування, втеча населення, убиті серед етнічних росіян і володарів російських паспортів, яким загрожувала трохи чи не етнічна чистка, стали для сепаратистського регіону приводом для нібито легітимного заклику про допомогу до Кремля".

Тож, відреагувавши на відчайдушні заклики про допомогу, Москва почала "гуманітарну інтервенцію".

Крім того, непослідовна і плутана поведінку Заходу в серпні і вересні 2008 року допомогла Росії під час її фактичної анексії Південної Осетії та Абхазії.

Щось подібне, застерігає журналіст, "може статися і в Україні", тим більше що ряд відомих політиків і активістів з населеного переважного росіянами Криму вже звернувся по допомогу до Москви.

Тексти.org.ua

Москва, Евромайдан, принуждение к миру, 2014, Севастополь, Грузия, Россия, Украина, война, Южная Осетия, Царев, die zeit, Умланд, интервенция, Абхазия

Previous post Next post
Up