РЕПРЕСІЇ В ОДЕСІ

Sep 11, 2015 15:07




8 вересня, 15:06

Сьогодні, 8 вересня 2015 року, додому до керівника Одеської обласної організації політичної партії "Правий сектор" Сергія Стерненка нагрянули невідомі люди в масках, зі зброєю і без розпізнавальних знаків - скоріше за все, з міліції, але певності бути не може. Вони провели у Сергія обшук, не допустивши адвоката, який разом з активістами і представниками ЗМІ стояв в цей час під квартирою Сергія. Стерненко встиг лише повідомити, що у нього обшук, після чого зв'язок із ним зник.
Чи були поняті - невідомо, але у будь-якому разі це не були люди, запрошені Сергієм.

Після обшуку особи у масках вивезли Стерненка у невідомому напрямку. Активістів, які спробували зупинити машину, щоб дізнатися, хто ці люди і в чому вони підозрюють їхнього побратима, навмисно ледь не переїхали машиною. Серед цих активістів була жінка з дитиною.

За попередньою інформацією, Сергія повезли у слідче управління (Одеса, проспект Шевченка, 8Г). Потім, скоріше за все, йому обиратимуть санкцію у Приморському районному суді (Одеса, вул. Балківська, 33).

Що інкримінується нашому побратимові, ми досі не знаємо. Це молодий хлопець, біля 20 років, і наразі він позбавлений юридичної підтримки. Тобто, не виключені усі можливі незаконні методи тиску, в тому числі пов'язані з підкиданням Сергію заборонених речей.

Прошу одеситів підтримати! Як мінімум - репостами (цей пункт не лише одеситів стосується), а бажано присутністю під згаданими установами. Наявність активістів і особливо представників ЗМІ під відділками міліції, СІЗО тощо вдвічі знижує імовірність незаконних методів дізнання.

8 вересня, 17:47

У ЗМІ з'явилися повідомлення з посиланням на прес-службу МВС (хоча на самому сайті МВС цієї інформації ще немає), що затриманого сьогодні за допомогою "маски-шоу" керівника Одеської обласної організації ПС Сергія Стерненка підозрюють у викраденні і побитті народного депутата.

Насправді, за нашою інформацією, йдеться про депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича. Він був керівником місцевої організації відверто "сепарської" партії Маркова "Родіна" і став відомий тим, що активно завозив на Майдан тітушок.

Безвідносно до того, чи має Сергій Стерненко якесь відношення до цього викрадення і чи було воно взагалі (у зв'язку з наближенням виборів зазвичай спливає багато подібних історій) - ось трохи інформації про цього депутата. Він фігурує на сайті "Миротворець" як "сепаратист":
https://psb4ukr.org/criminal/shherbich-sergej-sergeevich/

Я поняття не маю, хто побив цього Щербича, не знаю навіть, чи били його взагалі. Але якщо після Майдану і півторарічної війни з Росією така людина продовжувала бути депутатом - я тих хлопців дуже і дуже розумію Смайлик «frown»
От якби він сидів у тюрмі - його б точно ніхто не викрав. А якби його у в'язниці побили, оце була б робота для слідчих і правозахисників...

8 вересня, 22:20
Varvara Chernoivanenko
Только что был озвучен приговор по делу руководителя "Правого Сектора" Одесской области, патриота, общественника Сергея Стерненко.
2 месяца в СИЗО.
Люди скандируют "ганьба" и "Свободу Стерненко".

10 вересня
Varvara Chernoivanenko
Наших активистов Сергея Стерненко и Руслана Демчука отпустят под залог, после внесения около 110 тыс. грн. в сумме. Пока деньги не внесены - они будут находиться в СИЗО.
На данном этапе, вопрос освобождения наших активистов упирается в эту сумму.
Деньги ищем.

11 вересня
Дмитро Ярош:

"Гроші для застави хлопцям з Одеси знайшли. Передаємо. Скоро Сергій Стерненко і Руслан Демчук вийдуть на свободу. Знаю, що тут добру волю проявили і Президент, і представники МВС.
Але це не знімає системних питань: реставрація домайданівських порядків і реванш вілкулів, ківалових, бойків; масові репресії і переслідування патріотів; непокарані приспішники Януковича; міліцейсько-прокурорське свавілля; відсутність реальних реформ; зубожіння населення; роздирання держави олігархічними групами; кучмівсько-медведчуківські договорняки з Путіним тощо.
Якщо влада найближчим часом не вирішить ці проблеми, Україну знову чекають великі потрясіння.
Р.S. Акції по Одесі не відміняються. Готовність зберігається."

репресії

Previous post Next post
Up