Євромайдан. Блокування ВВшників у Василькові (фото, відео)

Dec 06, 2013 19:56



У Василькові до двохсот активістів вже третю добу блокують собою і своїми автівками виїзди з військової частини, щоб зосереджені там підрозділи ВВ не могли потрапити на Київський Майдан.

За моїми даними, на території васильківської військової частини А0704 знаходяться зараз військовослужбовці внутрішніх військ з двох територіальних управлінь - південного і східного. Це кримський "Тигр" і ще один харківський підрозділ, плюс "збірна солянка" - разом біля тисячі одиниць особового складу.
Їх регулярно накачують "замполіти" - на тему, що вони захищають легітимний уряд, законно обрану владу тощо. Військовослужбовці позбавлені альтернативних джерел інформації у вигляді Інтернету.

Опозиційні народні депутати Андрій Павловський та Дмитро Андрієвський, а пізніше й Арсеній Яценюк, побували всередині військової частини і повідомили людям, що командир військових показав їм письмовий наказ висуватися на Ірпінь - начебто для того, щоб звідти повертатися додому, на місце дислокації. А.Яценюк вважає, що люди повинні розблокувати частину, а депутати супроводять військових до Ірпеня, простежать за тим, як ті здадуть там свою амуніцію, і відправлять їх додому. Бо чим менше внутрішніх військ навколо Києва, тим краще.

image Click to view



Але блокувальники налаштовані рішуче. Вони не вірять жодним наказам і мають намір блокувати військових доти, доки на Майдані стоятимуть люди. Зауважу, що люди мають рацію, бо навіть якщо депутатам покажуть письмовий наказ про повернення підрозділів на місце дислокації - це нічого не означає: за хвилину їм можна віддати інший наказ, навіть усно. Моя особиста думка - блокувати треба. Бо пообіцяють все, що завгодно, а тільки випусти їх - надурять і рушать на Майдан.

Трохи роздратований реакцією людей Яценюк швидко поїхав, всі решта лишилися, так і не узгодивши, що робити далі. П’ють чай, каву і гарячий бульйон. Гріються біля бочки. Захищають Майдан.
Дивіться відео і захоплюйтесь нашими людьми.
























alt="IMG_9102" width="586" height="390" class="alignnone size-large wp-image-18565" />


























павловський, євромайдан, яценюк

Previous post Next post
Up