Житомиряни вшанували пам’ять Олега Ольжича (фото)

Jun 10, 2013 13:07


9 червня 2013 року, у річницю загибелі Олега Ольжича, у Житомирській Свято-Успенській (Подільській) церкві відбулася панахида по ньому. Таким чином патріотична громада міста вшанувала пам’ять видатного українського поета і державного діяча. Про це повідомляє ІА "Поряд з вами" з посиланням на прес-службу Житомирської організації ВО "Свобода".

(Прогрес! У церквах УПЦ МП вже вшановують Ольжича - О.Б.)

Про те, що Олег Ольжич є уособленням українського націоналіста 20-40-х років минулого століття і прикладом для українців ХХІ століття і про те, що такі постаті мають вшановуватися на державному рівні, що й відбудеться, коли в Україні нарешті буде національна влада, зазначив у своєму виступі заступник голови Житомирської "Свободи", депутат Богунської районної ради Михайло Сліпченко.

Довідка: Олег Ольжич (Кандиба) народився 8 (21) липня 1907 року у Житомирі в сім'ї відомого українського поета Олександра Олеся. Здобув освіту у Празі, був науковцем-археологом, видав три поетичні збірки.
1929 року став членом новоствореної Організації Українських Націоналістів, в якій керував освітньою референтурою. Брав участь у діяльності Карпатської України. Від 1942 року - заступник голови Проводу ОУН, а 1944 року, після арешту Андрія Мельника, очолив Провід організації. 23 травня 1944 року арештований у Львові німецьким гестапо. 9 червня 1944 року закатований гестапівцями у концтаборі Заксенхаузен.






свобода, житомир, ольжич

Previous post Next post
Up