Фото і трохи відео із "закриття Київради"

Jun 03, 2013 01:26



2 червня, у день, коли спливли конституційні повноваження Київради, кияни, десь приблизно 400-500 чоловік, "зачинили" її до виборів. Для цього довелося простояти біля двох годин під проливним дощем. Суцільні парасольки, під якими ледь видно обличчя - такою була сьогоднішня акція.



Власне, нічого особливо цікавого на ній не відбулося. Ведучий Єгор Соболєв закликав "творити, а не повторювати історію" (це була його відповідь на питання іноземних журналістів, чи планується новий Майдан) і поставив "завдання на літо" - подумати, як зробити так, щоб нові депутати не крали, а міліція не виконувала злочинні накази. Придумати правила і мобілізувати людей, які перетворять їх у життя. "Більше не гратися у штурми, не гратися в акції, які не дають результату. Нам потрібен один великий мітинг, один останній штурм, після якого ці люди не повернуться у свої кабінети". Закінчив він тим, що турецькою мовою передав привіт Києву від Стамбула, де зараз відбуваються масштабні масові протести.

"Вийди на вулицю, поверни собі місто!", - скандував натовп. Сьогодні, до речі, з’явилася нова кричалка: "Здай мандат - врятуй свій зад!".

Далі слово по черзі брали кияни-активісти з різних районів і кілька політиків. Зняла на відео промову Андрія Іллєнка:

image Click to view



Потім пошкодувала, що припинила знімати - були ще дуже яскраві "нетолерантні" промови активіста з Нивок та незмінного захисника старого Києва Ігоря Луценка. Дехто з промовців упевнено назвав джерело головних проблем Києва і киян, на ймення Янукович, яке щодня переміщається вулицями столиці, зловживаючи гостинністю киян. Йому поскандували: "Янукович, геть із Києва!", але потім вирішили, що ще на рік варто його у столиці затримати - задля питань до нього прокуратури та інших органів :)

Тетяна Меліхова, представниця фракції БЮТ у Київраді, була представлена Єгором Соболєвим як вже колишній депутат, бо всі опозиційні депутати у Київраді прийняли рішення скласти мандати. І народ, з подачі Соболєва, почав скандувати "Слава колишнім депутатам!".

Дозбирали до 5 тисяч підписи за заборону нелегітимній Київраді працювати.

А решту ви побачите на фото.































































Єгор Соболєв



Тетяна Меліхова





Ігор Луценко





Свободівець Сергій Рудик та колишній депутат Київради Максим Шкуро

київ, київрада

Previous post Next post
Up