Всі вчимося у кримських татар. Вони не ковтають образи

May 25, 2013 11:36


Всі чули про нещодавній скандал у Криму, коли російський консул Владімір Андрєєв публічно звинуватив кримських татар у зрадництві і колабораціонізмі під час Другої світової. Мовляв, за діло їх Сталін депортував.
Кримські татари не стерпіли і повели себе так, що тепер депортовано з Криму буде консула. На жаль, він поїде у набагато кращих умовах, ніж колись татари.

Ну, з консулом все зрозуміло. Ці хами-імперці не бачать різниці між посадою консула і, скажімо, генерал-губернатора. Дипломат має поводитись чемно і всім подобатись, а не моралі господарям читати. Ось яскравий приклад позитивної поведінки дипломата: нещодавно посол Латвії Аргіта Даудзе у відповідь на лист свободівця Рудика вибачилась за використання працівниками її установи російської мови і повідомила, що сама бере уроки української.

Тепер про сумне. Татари не зробили нічого надзвичайного. Вони просто вийшли на пікет з національними прапорами і гаслами типу "Андрєєв, геть з Криму". Вони принесли з собою яйця, але навіть не жбурлялися ними, а чемно залишили біля консульства.
Тим не менш, до їх вимог негайно дослухались. Спершу український МЗС, а згодом і російський.
Велике діло репутація. Вони ж татари, вони ж не українці, терпіти не будуть.

Мало у нас, наприклад, Табачник чи Колесніченко язиками ляпали? І пікетів після цього та різноманітних флешмобів теж було вдосталь. Але реакції - нуль, бо звикли, що українець все стерпить.
Треба, друзі, якось працювати над поліпшенням нашої репутації.

хами, імперці, крим

Previous post Next post
Up