Повертаючись до надрукованого. Суд звільнив від відповідальності чоловіка, який убив гвалтівника

Apr 22, 2013 12:13


Пам’ятаєте, я писала про шахтаря з міста Червоноармійська, що у січні цього року прибіг на допомогу дівчині, яку гвалтував неодноразово судимий за це негідник, і забив озброєного ножем негідника до напівсмерті, після чого сам викликав міліцію і швидку, але гвалтівник помер у лікарні?
http://www.bilozerska.info/?p=12035
http://bilozerska.livejournal.com/693662.html

Сталося неймовірне. Суд виправдав героя - Едуарда Кавуна (так звуть шахтаря) звільнили від відповідальності і віддали на поруки трудового колективу. За нього клопоталася навіть прокуратура, а Українська служба порятунку вручила йому медаль за порятунок життя.

Думаю, це сталося тому, що, по-перше, випадок абсолютно не політичний, по-друге, він набув широкого розголосу.

Але в цілому радіти не варто. Цього разу система, на щастя, дала збій. Але працює вона у тому самому напрямку, що й працювала досі. До останньої хвилини Кавун не знав, чи його не посадять: "Хвилювався дуже. Навіть думав, може, взяти з собою у суд куфайку, але обійшлося". Я, до речі, прогнозувала, що він отримає умовне.

Виявляється, Едуард Кавун не випадковий перехожий - це була неточність. Перед нападом гвалтівника дівчина розмовляла по телефону зі своїм хлопцем. Він почув її крики і одразу ж зателефонував своєму знайомому Едуарду, який мешкав поруч, і той вибіг на допомогу дівчині, взимку в одних капцях.

Так ось, якщо раптом серед ночі Едуарду знову зателефонують, що поблизу його будинку когось гвалтують, - я сподіваюся, що він знову вибіжить на допомогу. Хоча держава робить все, щоб він і такі, як він, цього не робили.
Previous post Next post
Up