Побоїще біля Дніпровської водопровідної станції

Apr 20, 2013 15:33

Щойно (20 квітня, 15:30) під Києвом відбулися чергові сутички і затримання. Місце подій - Оболонський район, біля Дніпровської водопровідної станції. Там зараз відбувається конфлікт. Обурені люди вийшли протестувати проти незаконно відібраної ще за часів Черновецького землі (начебто за 100 доларів брали у студентів копії посвідчень і незаконно приватизовували землю).

На акцію протесту вийшли приблизно 150 місцевих мешканців + 50 киян. Спочатку кияни розбили встановлені рейдерами будки, а після того приїхала міліція з "Беркутом" і почалися затримання.

Затримано і побито Миколу Коханівського (він зараз у швидкій), Віталія Грузинова (Ведмедя) та Ігоря Луценка. Віталія та Ігоря утримують у машині. Селяни перекрили дорогу і не випускають машини з затриманими. Має приїхати нардеп Ар’єв.

Інформація від очевидця подій Мар’яна Ощановського.

UPD. 15:45. Ігоря Луценка і Віталія Грузинова повезли до Оболонського РУВС (вул. Малиновського, 2А). Миколу Коханівського пересадили зі швидкої в автозак. Селяни не пропускають машину.

UPD. 16:23. Приїхав нардеп В.Ар’єв. Разом з Коханівським вони зайшли у місцевий дільничний пункт міліції.

UPD. 16:25. Затримані Ігор Луценко і Віталій Грузинов знаходяться у райвідділку на вул. Малиновського, 2а. Телефон відділку:+38 (044) 418-3133, (044) 418-3022. Активісти підтверджують, що вони знаходяться саме у відділку на Малиновського, хоча черговий райвідділку чомусь каже: "Затриманих немає".

UPD. Повідомляє Володимир Ар’єв: "На селищі Водогон сталася сутичка мешканців та активістів з міліцією. Ледь не заарештували Таню Чорновіл. Запакували кількох активістів. Зараз, після переговорів з міліцією, у активістів беруть пояснення на місці події. Тих, кого відвезли в райвідділ, повернули. Поволі все заспокоюється. Після цих подій керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників".

UPD. 16:45. Повідомляє Мар’ян Ощановський: "Інших затриманих теж привезли до місцевого пункту міліції. Адреса пункту: Дніпроводська, 13/1 (їхати приблизно 15 хв. від метро "Героїв Дніпра" 41-м автобусом). Під відділком вже зібралось більше 50-и місцевих жителів. Всі, хто може - під’їжджайте!".

UPD. 17:25. Усіх затриманих (Миколу Коханівського теж) повезли до Оболонського РУВС (вул.Малиновського, 2а, метро "Оболонь"). Інформація від Мар’яна Ощановського.

UPD. 19:55. Затриманих вже відпускають. На них склали адмінпротоколи за статтею 173 "Дрібне хуліганство".

будівельний конфлікт, бійка

Previous post Next post
Up