Анонси - вшанування повстанців у Холодному Яру і відзначення 70-річчя "Галичини" у Кривому Розі

Apr 18, 2013 16:42


Давненько щось у мене не було анонсів акцій націоналістів. Розміщую анонси найближчих двох акцій, прислані прес-службами організаторів.

18-21 квітня на Черкащині відбудуться заходи зі вшанування українських героїв Холодного Яру. Активну участь у цій події традиційно візьмуть свободівці. До вшанування, зокрема, долучиться лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок та члени Політради об’єднання.

Так, 18-21 квітня 2013 року поблизу хутора Кресельці Мельниківської сільської ради Чигиринського району Черкаської області відбудеться Всеукраїнський наметовий патріотичний табір "Холодний Яр - 2013" Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Співорганізаторами табору є ВМГО "Сокіл" та ВМГО "Студентська Свобода". Положення про табір: http://www.cherkasy.svoboda.org.ua/dokumenty/inshi/037767/

20 квітня о 17:15 відбудеться презентація книжки свободівки Ірини Фаріон «Мовна норма: знищення, пошук, віднова». Також на сцені виступить заступник Голови ВО «Свобода», заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулиньский.

Під час вечірньої концертної програмі виступить лідер гурту «Тінь Сонця» свободівець Сергій Василюк.

21 квітня о 10:00 виступить лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час меморіального мітингу в селі Мельники біля пам’ятників холодноярцям та Юрієві Горлісові-Горському. Також слово матиме заступник Голови ВО «Свобода», уповноважений представник парламентської фракції націоналістів на Черкащині Юрій Сиротюк та член Політради ВО «Свобода» Юрій Левченко.

Цього ж дня о 13:00 Олег Тягнибок виступить на хуторі Буда на символічній могилі останнього кошового Війська Запорозького Петра Калнишевського.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»


28 квітня Криворізька міська організація Української народної партії та криворізьке товариство Автономних націоналістів проведуть марш з нагоди 70-ї річниці утворення дивізії "Галичина". Захід також підтримають міські організації КУН та НРУ та інші патріотичні сили Кривбасу.

Марш пройде центральними вулицями міста Кривий Ріг, учасники заходу будуть одягнені у вишиванки. Очікується приїзд відомих націоналістичних лідерів України, а саме: голови проводу ОУН Б.Червака, депутата ВР І.Мірошниченка, одного з лідерів УНА-УНСО І.Мазура та інших.

Коментуючи запланований захід, голова Криворізької УНП Рінат Ковбасюк зазначив наступне: "Святкування 70-ї річниці дивізії "Галичина" вперше за всю історію відбудеться на сході України. Це сміливий крок, але одночасно і необхідний, адже прийшов час відновити історичну справедливість".

Співорганізатор даної події, представник українських Автономних націоналістів Ігор зазначив: "Головною метою заходу є в першу чергу вшанування українців-дивізійників, які боролись, за нашим великим переконанням, за свободу України. А також декілька ідеологічних чинників. По-перше, ми хочемо довести до широкого загалу містян інформацію про існування Дивізії, розбити комуністичний міф, що всі як один стали на боротьбу "за Родіну, за Сталіна". Важливо показати, що українці духовно єдині, чи то вони з Наддніпрянщини, Закарпаття, Галичини, Канади чи Австралії".

З повагою, прес-служба заходу
тел: 0974031563, 0677329226, 0950896358

свобода, автономи, кривий ріг, холодний яр, унп, анонси

Previous post Next post
Up