Як КУПРівці під СБУ екстремізмом займалися (фото, відео)

Sep 20, 2012 14:44


Напередодні сьогоднішньої акції журналісти отримали розсилку такого змісту: "Завтра, 20.09.2012, об 11:00 під СБУ (вул.Володимирська, 37) КУПР будуть здійснювати публічні заклики до повалення авторитарного режиму та вдадуться до екстремізму. Так КУПР спробує перевірити, як СБУ виконує Розпорядження КМУ №672-р від 12.09.12 "Про інформаційно-роз’яснювальні заходи у сфері боротьби з тероризмом".

Звісно, працівники ЗМІ були заінтриговані :) Акція ж полягала у тому, що КУПРівці принесли під СБУ багато чорних пакетів з підозрілими речами, нібито знайдені ними у парку Шевченка. Відкривши один, вони виявили всередині вкрай небезпечні речі, які можуть бути використані як зброя проти діючого президента: яйця, помаранчі та гілки Йолки. Побачивши таке жахіття, розкривати інші пакети вони не наважились і принесли їх СБУшникам, щоб ті подивилися самі.

Як пояснював голова КУПР Сергій Мельниченко, зараз мало не будь-яке гасло може трактуватися владою та спецслужбами як екстремізм і заклики до повалення існуючого ладу. В якості доказу він пред’явив плакат з цитатою з Тараса Шевченка "І вражою злою кров’ю волю окропіте" і ще кілька цитат, на кшталт "Никто не даст нам избавленья - Ни Бог, ни царь и ни герой. Добьемся мы освобожденья Своею собственной рукой". Одна з активісток позувала під вивіскою "Служба Безпеки України" з плакатом "Я - екстреміст".

Звісно, СБУ-шники не побажали відчинити двері і прийняти пакунки. Тоді активісти, розгорнувши плаката "Мы пойдем другим путем", разом з журналістами пішли за ріг, до громадської приймальні СБУ, куди не впустити їх не могли. (Втім, тривалий час теж не відчиняли двері). Сергій Мельниченко зайшов всередину (решта чекали його у холі) і хвилин за 15-20 вийшов, пояснивши, що СБУшники викликали вибухотехніків, щоб перевірити пакети, і до їхнього прибуття просять його нікуди не відходити.

Що ж до розпорядження Кабміну, яке стало приводом для проведення акції, то, як вважає голова ГО "Порядок і достаток" Олександр Місюра, формально нічого злочинного чи авторитарного у ньому немає, у нормальній державі це було б нормальне розпорядження. Але у нашій державі під це підведуть не терористів, а опозиціонерів. І взагалі, пояснюють організатори акції, мало не все, що останнім часом під благовидними приводами робить влада, спрямовано на швидке впровадження тотального контролю над громадськістю, порівняно з яким російський авторитаризм видаватиметься "детским лепетом на лужайке".

image Click to view



БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ:
http://www.bilozerska.info/?p=9878

купр, сбу

Previous post Next post
Up