У річницю ув’язнення "васильківських "терористів" під будівлею СБУ розтрощили Леніна (фото, відео)

Aug 23, 2012 20:01


Сьогодні, 23 серпня 2012 року, виповнився рік, як за гратами у сфабрикованій справі так званих "васильківських терористів" перебувають троє лідерів організації "Патріот України" та Соціал-Національної асамблеї - Ігор Мосійчук, Сергій Бевз та Володимир Шпара. Цю малоприємну дату відзначали сьогодні під стінами СБУ активісти ВО "Свобода" та Комітету Визволення політв’язнів. Оскільки "терористи" нібито збиралися підірвати у Борисполі пам’ятник Леніну, під СБУ був принесений великий бюст Ілліча, який в кінці акції отримав те, на що заслуговував.


Дружини політв’язнів - Наталка Шпара, Христина Бевз і Ганна Мосійчук - тримали плаката, на якому були перераховані прізвища працівників СБУ, яких вони вважають винними у фальсифікації справи їхніх чоловіків. Це слідчі Дмитро Єрмакович, Ігор Івашко, Олександр Московченко, Іван Рождєствін-Смук, Ілля Ніжніков. Перелік закінчувався питанням: "Хто замовник?".

Голова Київської "Свободи" Андрій Іллєнко казав про те, що влада регулярно фальсифікує справи проти націоналістів. Чи буде наших політв’язнів звільнено, чи, навпаки, кількість сфабрикованих кримінальних справ лише зростатиме - напряму залежить від результатів парламентських виборів. Прислужників влади Іллєнко назвав "свинорилими чекістами" :).

Керівник Аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій Левченко розповів, що один з ув’язнених лідерів "Патріоту України", Сергій Бевз, вступив до лав ВО "Свобода", і саме такі люди, як він, і мають бути в парламенті.

Координатор КВП Микола Коханівський всоте закликав у будь-якій ситуації підтримувати своїх і продемонстрував збірник творів Дмитра Донцова, виданий патріотівцями - цю книгу буде передано у тюрми політв’язням.

Директор Асоціації дослідників Голодоморів в Україні Олександр Ушинський розповів, що "вперше у підвалах цієї будівлі побував у 1988 році - за створення першого в Україні пам’ятника жертвам Голодомору". Далі він розповідав, як вже у наші часи його під час патріотичних акцій багато разів затримували і били менти.


Далі виступили дружини політв’язнів. Ганна Мосійчук, трохи збиваючись від емоцій, казала, як фальсифікувалася справа, як потім її чоловік Ігор Мосійчук активно захищав себе у суді, і суддя Бурбела відправив його до Березанської колонії, до якої весь час приїздили з Києва і вимагали від адміністрації зробити життя Мосійчука нестерпним. Далі вона сказала те, про що я пишу дуже давно: Україна не Росія і не США, в нас немає тероризму, а є лише ті "терористи", справи яких фабрикують СБУшники з метою отримання посад і грошей.

Христина Бевз запевнила, що її чоловік Сергій не втрачає оптимізму і має намір після звільнення продовжити боротьбу за українську державу і українську націю.


Далі активісти піднесли до центрального входу в СБУ великий бюст Леніна. Микола Коханівський пояснив ідею акції: оскільки патріотів весь час переслідують за якісь пам’ятники Леніним чи Сталіним (навіть тоді, коли хлопці, як це було з "васильківськими "терористами", не чіпали цього пам’ятника) - значить, "їм дуже потрібен який-небудь Ленін - от ми їм його й принесли". Але оскільки речниця СБУ Марина Остапенко, "ця брехлива жінка" (рік тому після затримання "васильківських "терористів" давала розлогі і неправдиві коментарі про те, як доблесним СБУ-шникам нібито вдалося запобігти теракту - О.Б.) не вийшла, щоб забрати гостинця, його було вирішено розбити на місці, що й зробив ОУН-івець Кость Зацарний. Після чого активісти залюбки фотографувалися, стоячи на друзках, позували на тлі таблички "Служба Безпеки України" з уламками Леніна у руках.




Найрадикальнішою була остання промова - активіста Братства святого Луки Мар’яна Ощановського. Він зазначив, що чим довше хлопці сидять, тим більше людей їх підтримує і тим радикальнішими стають акції на їхню підтримку. В кінці він прозоро натякнув, що "спалена будівля СБУ - це символ свободи".

image Click to view



Більше фото тут:
http://www.bilozerska.info/?p=9374

свобода, васильківські терористи, іллєнко, коханівський, сбу

Previous post Next post
Up