Журналісти і всі, кого дістало, пікетували Генпрокуратуру (фото, відео)

Jul 19, 2012 19:41


Сьогодні, 19 липня, журналісти і громадські активісти пікетували Генеральну прокуратуру. Приводом стало переслідування каналу ТVi та сайту "Лівий берег".

Акція почалася з того, що прийшов судовий виконавець і оголосив про її заборону. Люди відреагували дуже емоційно, розходитись відмовились, і він пішов. Від обурених людей дісталося й полковнику міліції.

Поклавши руку на серце - цю акцію я б віднесла до невдалих. Хоча людей зібралося чималенько, було багато відомих громадських активістів і кілька нардепів від опозиції, сказати зі сторони, чому присвячена акція, було дуже важко. Не було жодного плакату зі згадкою про "Лівий берег" або Соню Кошкіну. Не було ведучого. Не було скандування. Люди стояли хто де і спілкувалися один з одним. Взагалі, на акцію прийшли всі ті, кого чимсь дістала прокуратура. Коли принесли потужний мегафон, виступати почали всі бажаючі - фотокор Макс Требухов, адвокат Іван Макар, активіст підприємницьких протестів з Луганська Ігор Запрудський, захисники української мови, оборонці правозахисниці Римми Білоцерківської і просто всі, кого дістала "донецька банда".

На акції був знаменитий козак Забабаха, який завжди ходить у козацькому вбранні, та кілька інших чубатих козаків. Були бабусі у вишиванках. Було кілька старих унсовців. Була молодь - переважно журналісти.

Голова незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов і журналіст Мустафа Найєм віднесли до ГПУ звернення і, оскільки генпрокурор Пшонка у відпустці, просили про зустріч з його заступником Кузьміним. Їм сказали чекати, Юрій Луканов просив людей, хто має час, не розходитись - в результаті Кузьмін пікетувальників теж не прийняв - сказали, що він на Банковій.

Загальне враження від останніх подій (особливо протестів під Українським домом) - невідомо, що робити. І з ким. В сенсі, з ким разом.

image Click to view



ФОТО ТУТ:
http://www.bilozerska.info/?p=9043

репресії, журналістика, прокуратура

Previous post Next post
Up