Leave a comment

Re: Дали бы хотя бы краткую биографию *хэроя*... bilozerska June 23 2012, 12:03:02 UTC
В принципі, тим, хто вживає слова типу "херої", я не відповідаю. Але оскільки ці питання можуть бути цікаві і нормальним людям, напишу.

Віталій Запорожець закінчив юридичний факультет київського Інституту готельного господарства. Доволі довго працював юристом в одній організації в Броварах. Після того, як вона закрилася, тимчасово підробляв охоронцем, планував відкрити власну юридичну фірму. Зібрав колосальну бібліотеку з юриспруденції (її я бачила на власні очі у нього вдома, і це після того, як багато цінних книг позабирали менти).

Займався у рідному селі громадською діяльністю, організував футбольну команду, привчав підлітків займатися спортом замість палити і випивати. Сам не палив, спиртне вживав дуже рідко.

У тюрмі не сидів жодного дня. У 18 років він допоміг знайомому перевезти на візку колеса, не знаючи, що вони крадені, а у 22 - схопив "за грудки" хама-ДАІшника. Це не такі страшні "злочини", щоб сидіти за них у тюрмі.

Не був одружений тому, що однолюб. Він дуже кохав одну дівчину, а вона вийшла заміж за іншого. Після того Віталій сказав матері, що не буде одружуватися, тому що не хоче жити з жінкою, яку не любить.

Ось така людина. Абсолютно як всі - тільки самоповаги трошки більше, ніж в інших, через це й потрапив у зону ризику. В цьому ж його і суть, що він не якийсь янгол з крильцями, геній чи світла постать - він звичайний нормальний хлопець, представник народу - через це його зараз і підтримують так.

Reply

Re: Дали бы хотя бы краткую биографию *хэроя*... bilozerska June 23 2012, 14:04:04 UTC
Спасибо за инфу. Картина стала более-менее понятной; разве что неизвестно, чем именно закончились те два дела -- был ли он осужден или оправдан.
P.S. Ваша реакция на употребление термина *хэрой* мне представляется излишне эмоциональной. Просто на Украине последние годы героизируются такие личности, которые у нормальных людей вызывают по меньшей мере чувство недоумения.

Reply

deu_fr June 23 2012, 15:07:37 UTC
давно хотел ознакомиться с биографией пана Запорожца. спасибо

Reply

Re: Дали бы хотя бы краткую биографию *хэроя*... bilozerska June 24 2012, 11:35:11 UTC
Spasubi, os nam bu takux depytativ u rady

Reply


Leave a comment

Up