Віталій Запорожець - лауреат премії ім.Олекси Гірника

May 26, 2012 12:57


Пише Інна Сайфуліна:

Була на вручені премії Олекси Гірника. Це саме той Олекса Гірник - український дисидент, політв'язень, Герой України, який на 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою вчинив самоспалення біля могили Шевченка 19 січня 1978 р. на знак протесту проти русифікації.

Претендентів на премії було три: двоє системних політв'язнів - Юлія Тимошенко і Юрій Луценко та контрсистемний Політв'язень - Віталій Запорожець. Підтримати Юлю прийшли депутати БЮТ. Юру Луценка - дружина. А Віталія Запорожця прийшли підтримати мати та півсотні його односельців, Комітет Визволення Політв'язнів та просто пересічні люди, зворушені вчинком Віталія.

Спочатку враження було гнітюче. Нудненько було слухати доповідачів, які відпрацьовували офіційних "політв'язнів" парламентської опозиції, які так довгий час виборювали Україну на посадах чиновників першого рангу - Главмусора та Прєм'єра.

Через півтори години гучних промов перейшли до вручення премій. Першими були вручені премії представникам Ю та Ю. Але коли ведучий, син Олекси Гірника - Евген Гірник зачитав ім'я Віталія Запорожця, зал зірвався в овації. Було надано слово зворушеній матері Віталія Запорожця.

Системний політв'язень Луценко, який був при владі і не зміг покарати свого підлеглого, дільничого села Семиполки Симоненка, що безкарно катував, принижував та гвалтував неповнолітніх дівчат. А Віталій Запорожець поклав одним пострілом край знущанням. Дякувати Богу, що є такі Герої, як Віталій Запорожець!

http://bratstvo.info/ua/aktsiyi/4057-vitaliy-zaporozhets-yak-dzerkalo-oleksi-girnika











запорожець, семиполки

Previous post Next post
Up