Новини про затриманих "святошинських робінгудів"

May 23, 2012 15:27


23.05.2012, 15:00. Щойно телефоном інформація від адвоката Миколи Бірюка: Його підзахисному Ярославу Лагнюку та іншому затриманому, Богдану Мельнику, пред'явили звинувачення лише за однією статтею 296 ч.2 "Групове хуліганство". Розбій їм не інкримінують.
Те саме стосується Миколи Єременка. Про Дмитра Павельєва наразі інформації нема.

Нагадаю, ці четверо хлопців затримані за погром нелегальних гральних автоматів (оформлених як легальні "касові апарати для продажу лотерейних білетів") у Святошинському районі столиці.

Але, як розповів адвокат Миколи Єременка Денис Овчаров, його підзахисного в ІТТ пресують.
По-перше, його протизаконно помістили в одну камеру з раніше судимими. У нього троє співкамерників - один підозрюється у розбої, другий в крадіжці, третій - в убивстві трьох осіб. Дехто відсидів вже по 15 років, а у Єременка в минулому не було навіть жодного адмінзатримання.

По-друге, жахливі умови. Четверо людей сидять у камері площею 10 кв.м., вікна заліплені, у камерах душно. На ніч вимикають вентиляцію, щоб чути, що відбувається у камерах. У Єременка в минулому був крововилив у мозок, це небезпечно для його здоров'я. Вода з крану тече коричнева, пити її неможливо, люди намагаються фільтрувати її через білизну.

Під час бесіди з адвокатом затриманого навіть не випустили у туалет (це дозволяється лише у камері), через що адвокату довелося перервати побачення.
За три дні жодних слідчих дій з хлопцями не проводилось.

У п'ятницю буде суд по запобіжному заходу.

UPD. 24.05, 13:40. Повідомляє адвокат Олег Веремієнко, після побачення в ІТТ зі своїм підзахисним, одним зі "святошинських робінгудів" Дмитром Павельєвим: "Діма написав мені заяву: "Хочу повідомити, що зі мною в ІТТ в одній камері знаходиться людина, до цього раніше судима за розбій". Тобто, я як юрист можу сказати, що це порушення вимог закону про попереднє ув’язнення. Людину, яка 10 років відсиділа за розбій і яку знову затримали, не можна утримувати з раніше несудимими. Не виключаю, що ця людина є підсадною качкою".
Дмитрові Павельєву поки що теж пред’явили звинувачення лише з ч.2 ст.296 "Хуліганство".

святошинські робінгуди

Previous post Next post
Up