"Васильківські "терористи". Суд 17.05.2012. Васильківчани заявили про брехню свідків обвинувачення

May 18, 2012 23:11


17 травня мало відбутися чергове засідання у справі “васильківських “терористів”, повідомляє прес-служба Соціал-Національної Асамблеї. Через те, що суддя Києво-Святошинського суду Юрій Бурбела на попередньому судовому засіданні не погодив із захисниками підсудних дату проведення засідання, захисник підсудного Володимира Шпари Віталій Дунь не зміг з’явитися на засідання через розгляд іншої справи в іншому суді Черкаської області.

В той же час, не зважаючи на те, що підсудний Володимир Шпара заперечував проти продовження судового засідання, суддя Бурбела його переніс на 21 травня, але все ж таки вирішив без захисника Дуня допитати свідка обвинувачення Володимира Шестакова, який є політичним опонентом підсудних. В той же час підсудний Ігор Мосійчук вимагав будь-якої ціною дати йому право на вільні покази перед допитом Володимира Шестакова. Суддя Бурбела будь-якою ціною відмовляв в його праві на вільні покази.

В судді виникла перепалка між захисниками і головуючим. Захисники вносили заперечення на дії головуючого, а суддя Бурбела виносив їм одне за одним зауваження. Окрім цього, суддя Бурбела виніс три зауваження Ігору Мосійчуку і два зауваження Сергію Бевзу. Коли підсудні в знак протесту хотіли покинути судовий зал, суддя Бурбела дав команду конвою їх не випускати і не виводити. Тоді підсудний Мосійчук в знак протесту почав оголошувати свої вільні покази в присутності свідка Шестакова.

Слід зазначити, що свідок Шестаков вчиняв безпрецедентний тиск на суддю Юрія Бурбелу, час від часу заявляючи, що головуючим на засіданні є підсудний Мосійчук, а не суддя Бурбела. Розуміючи, що далі порушувати КПК і Конституцію України він не може, суддя Бурбела переніс допит свідка Шестакова на 21 травня. Нагадаємо, що в порушення КПК суддя Бурбела за спільною заявкою свідків обвинувачення Шестакова, Гаврилюка, Сергієнка, Боровика зробив судові засідання, де їх будуть допитувати закритими.

А тим часом як стало відомо, четверо мешканців міста Василькова, які в період 16-17-ого травня мали змогу спілкуватися з свідками обвинувачення у справі так званих “васильківських “терористів”, В. Шестаковим, І. Гаврилюком. В. Сергієнком та А. Боровиком, звернулися з заявами на ім’я Генерального Прокурора України та судді Києво-Святошинського суду Ю.Бурбели. В заявах ці громадяни стверджують, що громадяни Гаврилюк, Сергієнко, Шестаков та Боровик в різний час та в різній формі повідомили їм, що з метою засудження судом Мосійчука, Бевза та Шпари вони вирішили їх оговорити, а саме дати неправдиві покази щодо намагань підсудних виготовити вибухівку та підривати пам’ятники радянської доби. Слід зазначити, що на попередньому слідстві всі ці підсудні оббрехали підсудних Мосійчука, Бевза та Шпару, вигадуючи про них різні нісенітниці, але жодного показу щодо можливого готування підсудними терористичного акту чи володіння вогнепальною зброєю вони не давали.

Дані події засвідчують, що обвинувачення, втративши всі можливості обвинувачення Мосійчука, Бевза та Шпари (виявлення свідків, на яких тиснули, відмова свідків від попередніх показів, вибитих силою), вирішило продовжити фабрикацію справи проти українських патріотів Мосійчука, Бевза, Шпари, використавши для цього їхніх політичних опонентів.

Свідченням змови між стороною обвинувачення, суддею Юрієм Бурбелою та свідками обвинувачення Гаврилюком, Шестаковим, Сергієнком та Боровиком є масові порушення КПК суддею Бурбелою на користь цих свідків і те, що вони (ці свідки) факт змови не заперечують самі, відкрито розповідаючи про нього мешканцям міста Василькова. Звертаємся до всіх мешканців міста Василькова з закликом викрити пудступні плани Сергієнка, Боровика, Гаврилюка, Шестакова і не дати цим політичним пройдисвітам оговорити патріотів України.

васильківські терористи

Previous post Next post
Up