Адвоката і нардепів не пускають в ІТТ до затриманих за напад на гральний заклад

May 17, 2012 22:33

Зараз в ІТТ на Косогірному провулку знаходяться четверо затриманих за ліквідацію підпільного грального закладу: Павельєв Дмитро, Лагнюк Ярослав, Мельник Богдан, Єременко Микола.

Біля ІТТ стоять громадські діячі, правозахисники, адвокат і два народні депутати - Володимир В’язівський та Еліна Шишкіна. Нікого з них не допускають до затриманих. Чи не тому, що хлопців побили?


Коментар Володимира В’язівського:

- (у відповідь на подяку за те, що прийшли) Я розумію, що це зараз функція така народних депутатів (мені не раз вже приходилось) - чи брати на поруки, як хлопців з "Тризубу", чи оце тепер зараз якісь "васильківські терористи" об’явилися. Якщо влада така недолуга і робить протизаконні речі, то проти неї завжди якісь "терористи" починають виникати. Тому народним депутатам доводиться максимально втручатися і витягати хлопців з усіляких негараздів, які їм інкримінує влада. Тому що влада робить все, щоб себе забезпечити від активних громадян, бо сама чинить безчинства.

У мене великі сумніви, в якому стані зараз ті четверо хлопців, яких там утримують. Я говорив зі слідчим - максимальний йде спротив тому, щоб поспілкуватися з тими хлопцями, дізнатися, який їхній стан здоров’я. Бо не один вже раз маємо досвід, як міліція у різні способи витискає потрібні їм покази. Тому дуже хотілося їх побачити. Тим більше, що в одного з них, Миколи Єременка, дружина на днях має народити.

- Вас не пускають незаконно, адже народних депутатів мають пускати всюди, в т.ч. і в тюрми та ізолятори?
- Мали би пускати, але для цього теж є окрема процедура, яку, звісна річ, в ці хвилини ми не можемо вирішити. Бо після того, як ми з Шишкіною під’їхали до слідчого, з’ясувалося, що їх вже півгодини як відправили сюди, в ІТТ.

Ні для кого не секрет, що багато неподобств кришуються міліцією. В тому числі і ті, що стосуються гральних автоматів, які, попри те, що заборонені законом, функціонують у багатьох містах. Міліція замість того, щоб ці незаконні дії припиняти, чомусь арештовує громадських активістів, які у свій спосіб допомагають міліції виконувати їхні функції.

- Завтра суд обиратиме для хлопців запобіжний захід. Ви напишете клопотання про взяття їх на поруки?
- Обов’язково напишемо на поруки, але не хотів би заглядати наперед, бо вже багатьох хлопців маємо на поруках, і, на жаль, влада дуже боїться задовольняти такі звернення народних депутатів.

А ось - офіційна версія міліції (на жаль, дуже поганий звук):

image Click to view

політв’язні, святошинські робінгуди, акції прямої дії, нардепи, напад

Previous post Next post
Up