Акція на захист Андріївського. Репортаж Віктора Крука (фото, відео)

Apr 12, 2012 00:26

Оскільки я все ще не одужала і по акціях ще не ходжу, передруковую репортаж Віктора Крука а.k.а sotnyk. У нього в ЖЖ це в кількох постах, а я для зручності роблю в одному ( Read more... )

будівельний конфлікт, київ

Leave a comment

ivan_911 April 12 2012, 06:59:10 UTC
У нас в селі була амбулаторія.
Рідні стіни пів століття лікували, там народжувались помирали, ручки дверей пам"ятали руки кількох поколінь, все було таке рідне і близьке мені там пломбували зуб, перев"язували порізану руку, консультували з питань ОРЗ, робили прививки і виписували довідки... споруда була стара, антикваріат, тепла дерев"яна підлога, старано пофарбована десятьма шарами фарби... стіни, зведені мозолястими руками односельчан...
В один прекрасний момент приїхав бульдозер, і зніс к хєрам всю цю красу разом з антикваріатом і ностальгічними спогадами... скупі сльози скотилися по щокам медперсоналу.
Знесли, погрузили на самосвала і вивезли в невідомому напрямку.
А на святому місці побудували гарну, сучасну двоповерхову простору будівлю, де розмістилася амбулаторія (на першому поверсі, з в"їздом для інвалідів), сільська рада, архів, бібліотека, всьо такоє.
Отака сумна і повчальна історія.
Якби активісти були на місці - ніколи б такого не сталося. Грудьми б лягли на рідні стіни і не дали б знищити нашу історію!

Reply

зі ivan_911 April 12 2012, 07:02:27 UTC
...а цеглою з порушеної амбулаторії побили б вікна Голові, що підняв руку на святе
беспрєдєльщики!

Reply

Re: зі bilozerska April 12 2012, 10:59:28 UTC
Тут головне - коли було побудовано цю амбулаторію. Якщо у 70-і роки - то знесли і правильно зробили. А якщо вона була у якомусь панському маєтку 19-го сторіччя - то варто було зберегти.

Те, що роблять у Києві з Андріївським узвозом - роблять дикуни і бандити, вихідці з іншої планети, які тимчасово захопили Київ. Суть Узвозу - що це єдина в Києві вулиця, яку залишили в такому вигляді, якою вона була колись. Якщо на Узвозі побудувати сучасні будівлі - вулицю буде знищено.

Хочуть будувати чергову "свічку" - скло, бетон, метал - хай зносять хрущовку десь на Сирці, компенсувавши це її мешканцям, і на її місці будують.

Reply

Re: зі ivan_911 April 12 2012, 12:19:31 UTC
***Суть Узвозу - що це єдина в Києві вулиця, яку залишили в такому вигляді, якою вона була колись ( ... )

Reply

Re: зі ivan_911 April 12 2012, 12:45:12 UTC
Скажу відверто - Київ - місто досить потворне і забодоване аби-як і аби-ким, прикрашене будівлями сталінського барокко і спотворене будівлями розвинутого соціалізму часів Хрущова-Брєжнєва, тоді хоч зелень була і дихати було чим, добите епохою недорозвиненого капіталізму, і навіть зелень вирубали, залишилось шось таке незграбне з нікому не потрібним антикваріатом шо розвалюється на очах, той же Андріївський шо тріщить по швам, з бруківкою, яку виколупують продавці матрьошок підпираючи свої неоковирні стенди. Не думаю шо після реконструкції стане гірше. Гірше уже було нікуди.
І говорити про якийсь "облік" Київа - це просто смішно.
Дуже вже часто його палили, рушили, розвалювали, знову палили, відбудовували і перебудовували - щоб він мав якийсь неповторний і специфічний шарм, який мають європейські міста.

Reply

Re: зі ivan_911 April 12 2012, 14:58:19 UTC
A vu Olenko ne zvertayte na nyigo uvagy, vin os bachute navit' nachutavsya wikepidii pislya togo yak ya yogo z Eiffel Tower posaduv , ta vonoj type, ne zrozumilo shcho eiffel tower zbydyvalu na PUSTOMY mistsi a ne zamist" istoruchnux bydivel', vono j dali svoeii konyushni ne bachut", i ne zrozumiye shcho u vsix tsuvilizovanux krainax gromadskist" zaluchaet"sya do obgovorennya proektiv byd'yakoii zabydovu u istoruchnux(ta neistoruchnux) mistsyax DO pochatky robit. Vono j tak sobi lyapae . dyje tsikavuy reportaj shche raz pidtverdjye shcho vsi tsi zlodii boyaguzluvi, prutusnu i pobijat",dyakyyu, prodovjute vajluvy roboty.

Reply

ext_519953 April 12 2012, 08:01:02 UTC
>У нас в селі була

О, то ти рагуль. Це багато чого пояснює - фапання на рашку, ненависть до всього українського, намагання у всьому походити на "руССкій нарот".

>Якби активісти були на місці - ніколи б такого не сталося. Грудьми б лягли на рідні стіни і не дали б знищити нашу історію!

То щож ваш улюблений Симоненко не зміг під’їхати на акцію? Імєніє не відпускає?

Reply

ivan_911 April 12 2012, 08:08:11 UTC
:)

Reply

потвора ivan_911 April 20 2012, 09:17:11 UTC
Скажу відверто - такі виродки, як ти, просравши рідні села і міста, у великій кількості приперли в Київ. Ці нікчеми розвалили і розікрали свої колгоспи, в яких вони були керівниками і комуняками, обібрали своїх односельців, залишивши їх без перспектив, знівечили ті річечки де в дитинстві босоніж ловили рибу. Вибили рибу ел.струмом, вирубали дерева. Все продали. Все зненавиділи. На вкрадені кошти накупили в Києві квартири і джипи, і завантаживши на ті джипи власне жлобство ввалились в Київ (як оце ти ввалився на форум) з єдиною метою - нарубати бабла перетворивше все навколо на купу гною. Але не баблом єдиним ти живеш. Є у тебе і мрія: після знищення Києва перевезти своє рило в Європу і там, в тих затишних і сповнених неповторного шарму європейських містах, функціювати на вкрадені кошти. Що там Київ! Ти закриваєш очі, і бачиш себе у Парижі, на Ейфелевій вежі, і всі протестувальники здаються такими махонькими як кріси :-). Але час прокидатися, і чвакаючи гноєм під ногами пертись крізь розкрадені свиноферми в стару амбулаторію - ( ... )

Reply

nibuto ukrainets" ivan_911 April 12 2012, 11:28:55 UTC
ta vin ne ragul", vin navit' na seli ne naroduvsya , tse tak kazku dlya zakrytku, vin molodshe pokolinnya byvshux zagotivelnukiv xliba dlya "rodinu" pid chas golodomory, sviy je xryn" a v dyshi yanychar bezbatchenko, vudno naskriz', narod ukrainskuy nenavudut' bo vsi ne vumerlu. tse takux yak vin banderintsi persh za vse vidstriluvalu shchob ne plodulusya "kalisnichenku' ta "grishchenku"

Reply


Leave a comment

Up