Янукович, Європа і націонал-тушкінізм

Mar 31, 2012 12:45


Угоду між Україною та ЄС нарешті парафовано.
Влада радіє і робить вигляд, що це її перемога - що вони, мовляв, перехитрили чи передавили Європу. Але, схоже, даремно радіють.

Європейський Союз вирішуватиме питання ратифікації Угоди про асоціацію з Україною після запланованих на осінь виборів до Верховної Ради. Таку думку в коментарі власному кореспондентові УКРІНФОРМу в ФРН висловив експерт з питань Східної Європи німецького Фонду Бертельсманна Корнеліус Охманн.

Навіть представник України при ЄС Костянтин Єлисеєв вважає, що текст Угоди про асоціацію України і Євросоюзу не буде готовий до підписання до українських парламентських виборів.

Зрозуміло, що буде далі. Якщо на цих виборах переможе партія влади, європейці скажуть, що вибори були недемократичними і т.д., і договір про асоціацію України з ЄС не підпишуть. Причому для того, щоб це заявити, їм необов’язково буде навіть зафіксувати масові "каруселі". Достатньо, якщо до цих виборів не будуть допущені політики-політв’язні.

Ну не хочуть європейці мати справу з Януковичем. Гидують вони ним. Звичайно, заявити про це прямо заважають властиві їм толерантність і політкоректність :)

Що ж нам робити? Після парламентських виборів, навіть у разі перемоги опозиції, на нас чекає величезна небезпека нового тушкування, яке зведе усю перемогу нанівець. Є ідея, як цьому запобігти. А саме: миттєво після перемоги на виборах, поки "регіонали" ще не встигнуть накупити собі тушок, прийняти нормальні закони про імпічмент президента і зняти Януковича. Не думаю, що після цього з’являтимуться тушки :)

янукович, європа

Previous post Next post
Up