Суд над Віталієм Запорожцем 22.03. Свідок розповів, як був катований Симоненком

Mar 22, 2012 13:17


На сьогоднішній суд над Віталієм Запорожцем я поїхати не змогла. Інформація телефоном від адвоката Сидора КІЗІНА:

Сьогодні зранку був допитаний свідок захисту Тесля Володимир, якого у 2008 році разом з його знайомим Віктором Талахом майор Симоненко і двоє його підлеглих цілу ніч катували в міліції. Били, знущалися, завдали серйозних тілесних ушкоджень, зокрема, Теслі порвали губу, у нього досі є шрам на обличчі.

Постраждалі звернулися до броварської судмедекспертизи, але лікар сказав: "Краще цього не робіть, бо вас посадять".
Тоді вони поїхали у Київ, зробили судмедекспертизу там і звернулися до броварської прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу особисто проти Симоненка і його підлеглих.
Їх прийняв заступник прокурора Бургела - той самий, що є слідчим у справі Запорожця. Він пообіцяв посадити Симоненка і його підлеглих, але нічого не зробив. Прокуратура відмовила у порушенні кримінальної справи.

Тоді Віктор Талах і Володимир Тесля звернулися до Броварського районного суду. Суд зобов’язав прокуратуру порушити кримінальну справу. На що прокуратура знову нічого не зробила.
Постраждалі вдруге звернулися до Броварського суду, і вдруге суд зобов’язав прокуратуру порушити кримінальну справу. І прокуратура знову відмовила. Хоча були всі докази, включно з висновками судмедекспертів.

Сьогодні адвокати Запорожця подадуть клопотання про долучення цих постанов Броварського райсуду про визнання неправомірними дій прокуратури до матеріалів справи. Це дуже важливо для захисту, оскільки це свідчить, що Тесня і Талах використали всі можливі юридичні засоби, але прокуратура продовжувала покривати Симоненка. Отже, у Запорожця теж не було шансів вирішити свій конфлікт із Симоненком у правовій площині.

Коли захисник Іван Макар ставив запитання свідку Теслі, суддя Тамара Міхієнкова постійно його перебивала, а потім поставила на обговорення питання про усунення пана Макара від захисту Запорожця. Зараз (12:50) суд у нарадчій кімнаті. Після вирішення питання по Макару почнеться вивчення матеріалів справи.
Коли з’явиться нова інформація, цей матеріал буде оновлено.

UPD: Адвоката Івана Макара не усунули від захисту Запорожця, лише винесли йому попередження.

За кілька годин до вечора дуже швидко "прогнали" всі матеріали справи. Суд кілька разів відмовлявся зачитувати важливі документи, однак адвокат Костянтин Попов наполіг, щоб їх зачитали. Зокрема, це була внутрішня міліцейська характеристика на покійного Симоненка, де було сказано, що він мав схильність до вивищення себе по відношенню до оточуючих і емоційних спалахів у разі непідкорення його волі.
Також зачитали результати експертизи, яка зафіксувала у Запорожця тілесні ушкодження середньої тяжкості, зокрема, перелам плеча. Ця експертиза проводилася через місяць після подій - і навіть тоді ці тілесні ушкодження ще були наявні.

Наступне засідання- 18 квітня о 10:00.

семиполки, суд

Previous post Next post
Up