ВО "Свобода" не увійде до "Блоку Грузина" :))

Jan 03, 2012 21:04

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок відповідає на моє питання про те, підтримує він чи ні повну люстрацію міліції за грузинським зразком.

image Click to view

блок грузина, мєнти, тягнибок

Leave a comment

dexteriuzs January 4 2012, 09:34:33 UTC
Те що каже п. Тягнибок трохи не те.

І зараз існують закони, згідно яких мєнта, прокурора, суддю, військового можна притягнути до відповідальності, якщо той колаборує з іноземною розвідкою. Чи багато ми бачили таких процесів?

Люстрація це різновид колективної відповідальності якогось прошарку суспільства за злочини значної частини членів цього прошарка. При цьому всі беруть на себе частину вини насправді винних. Наприклад, я вірю в те, що є ментівські некорумповані генерали. Але я певний на 100%, що таких меншість. Отже ці невиновні генерали беруть на себе частину відповідальності тих, хто винний.

Для чого це робиться? Це робиться для того, аби не потонути в судових процесах і безкінечних розборках. Зрозуміло, що проводити слідчі дії проти ментів не реально, бо вони запрограмовані на те, аби своїх до кінця вигороджувати. Я сам був свідком, коли при мені менти обговорювали ситуацію, коли якійсь їх колега з вогнепалу завалив громадянина, який начебто чинив опір. Там була така фраза: "Нада спасаць пацана.". І дійсно, цей колега, здається, досить в бігах, більше як 10 років.

Тому я вважаю, що українська влада має відразу люструвати усіх ментіських генералів. Це модус операнді, так би мовити. Далі можна думати на якій планці зупинитися. Може майорів і нижче можна залишити. Можливо такий процес потребуватиме декілька ітерацій. Це вже деталі.

До того ж окрім люстрації в ментурі треба ввести інститут громадських комісарів, які б мали ідеологічний надзор за конкретними ментами і мали б право голосу при вирішуванні питань щодо подальших люстрацій.

Зараз усім активістам, які мають змогу спілкуватися з ментами, обов'язково ідеї люстрації треба вбивани ментам в голови. Обов'язково скажіть ментам, що на них чекає люстрація без пільг і пенсій. Може хтось з них замислиться і повернеться до суспільно корисної праці?

Reply

dexteriuzs January 4 2012, 15:10:09 UTC
Чесных ментов не может быть,по определению. Чесные туда не идут,а если и попадаются,система от них избавляется. Вы немного не в курсе. А люстрацию надо проводить до рядового пепеэсника

Reply

dexteriuzs January 4 2012, 15:23:27 UTC
Крім того, їх у 10-12 разів більше, ніж треба для боротьби зі злочинністю, а не з народом. А якщо ще й дозволити населенню придбання короткої вогнепальної зброї, буде треба ще менше.

Reply


Leave a comment

Up