Про київську бабусю, московські мітинги, Путіна і УПЦ МП

Dec 28, 2011 01:01


Сьогодні ввечері біля цього пам’ятника, що знаходиться поблизу Московської площі (нормальний, до речі, пам’ятник - у ньому є якась документальність і немає оцього потворного соцреалізму, як у "героїчних" людських фігурах) стояли кілька молодих людей і палили цигарки.

Підійшла до них бабуся, згинаючись під вагою здоровенної дорожної сумки, у якій зрадницьки дзенькали порожні пляшки.
- Не надо тут курить, молодые люди. Это же историческое место. Здесь нельзя курить и сорить. Скажите, а у вас веничка нет? Я бы тут поприбирала. (Насмічено біля пам’ятника справді було сильно, але хлопці чомусь пішли гуляти без віничка).

Молодь послухала таке і відійшла від пам’ятника і бабусі подалі. Бабуся пішла за ними.
- Сейчас эти западники, эти фашисты-нашисты нашу историю не ценят. У них сейчас ОУН-УПА. Вы знаете, что такое ОУН-УПА? Это фашисты, они Гитлеру служили.

Хлопці втекли, і бабуся причепилася до мене. В мене, щоправда, було ще менше бажання з нею спілкуватися. Добре, що відповідати майже не доводилось - бабуся гомоніла переважно сама до себе.
- Скажи, голубушка, ты крещеная? Значит, ты признаешь нашу русскую церковь, Московского патриархата. (Далі пішла розповідь про те, який чудовий був нещодавно при якомусь їхньому храмі концерт пісень на вірші російських поетів і які гарні вірші читали діти - усе про Росію і росіян).

- Скажи мне, голубушка (у меня нет телевизора), это безобразие в России уже прекратилось или еще продолжается, митинги эти?
- Я не дуже цікавлюсь, Росія далеко, - обережно кажу я.
- Что ты, милая, Россия близко, мы же триединая Русь. Троица там на небесах, а мы тут триединая Русь, и тем, кто это не понимает, не будет ни прощения, ни спасения. А что эти мерзавцы в России вытворяют, за западные деньги Путина свергнуть хотят. А Путин - он молодец, он послан Господом, чтобы спасти и вновь объединить Триединую Русь.

І далі в тому ж дусі. Коротше, я теж втекла :)
Сперечатися не було жодного бажання. Бо це ж не особиста думка бабці, у якої навіть телевізора нема. Це її у церкві так навчають. Ну, й кажіть мені після цього, що це не ворожа резидентура і її не треба прикрити.

Уявіть собі, що на Печерських пагорбах стояла б, припустимо, мечеть, звідки бородаті проповідники повчали б українців, що Україну треба приєднати до Саудівської Аравії. А хто проти цього, до раю не потрапить. Та їх прикрили б і вислали з України після першої такої проповіді. А тут чомусь прикриваються свободою думки і віросповідання. Але свобода думки - це право людини на власну думку. А це ж не думка цієї бабусі, а результат потужного зомбування ворожою пропагандою. І всі терплять, ніби так і треба. А бабусі потім ідуть і голосують...

історії з життя, путін, старі люди, упц мп

Previous post Next post
Up