Затримані!

Dec 19, 2011 11:38


Як повідомив мені активіст ЧорКому Богдан Тицький, сьогодні на Банковій відбулася мирна акція протесту, яка закінчилася затриманням приблизно 15 активістів.

"Ми хотіли з прапором ЄС пройти на Банкову, - розповідає Богдан. - У нас була заявка. Заборони суду не було. Але шлях нам перекрила міліція, а потім за наказом майора Оніщенка нас всіх затримали. Зараз сидимо в автозаку біля Печерського РОВД на Московській, 30".

Імена деяких затриманих: Богдан Тицький, Олександр Лазаренко (ЧорКом), Ярослава Пугачова, Мар'ян Ощановський (Братство св.Луки), Сергій Мельниченко, Петро Михайленко (КУПР).

Більше фото тут:
http://www.bilozerska.info/?p=4885

UPD. 13:30. Всі затримані ще у Печерському РОВД, на них зовсім нещодавно (що є порушенням) почали складати протоколи. Приїздив нардеп Ар’єв. Приходили і навіщось переписували дані хлопців слідчі з карного розшуку (інформація від Тицького).


UPD: 16:23 Затриманих у Печерському РУ ГУМВС били (принаймні одного - Петра Михайленка). Затримані повідомляють, що їх примушують підписати протоколи, що не відповідають дійсності. Вони забарикадувалися в актовому заоі і погрожують, що переріжуть собі вени. В одного напад астми.

UPD 16:50 Із затриманними в актовому залі нардеп Ар'єв. Склали заяву про порушення з боку міліції. У декого з хлопців на ногах видно тілесні ушкодження.

UPD 17:01 Відпустили п'ятьох, у тому числі двох дівчат. Інші сидять забарикадовані.

купр, репресії, братство святого луки, банкова, чорний комітет

Previous post Next post
Up