КВП закликає підтримати листами ув’язненого білоруського націоналіста

Dec 14, 2011 15:58


Комітет Визволення Політв’язнів і його координатор Микола Коханівський закликають нас усіх підтримати білоруського націоналіста Євгена Васьковича, який зараз сидить у в’язниці за те, що, як пише Коханівський, кинув пляшку з напалмом у білоруське КГБ. "Звісно, його взяли, "подільники" покаялись і отримали порівняно невеликі терміни. Він не покаявся і отримав 7 років, з них 3 в "криткє".

Підтримати Євгена можна, написавши йому листи. Адреса: Яўген Васьковіч 212011, г. Магілёў, вул.Крупскай, 99а, турма № 4.

СТАТТЯ ПРО ЄВГЕНА ВАСЬКОВИЧА У ПЕРЕКЛАДІ З БІЛОРУСЬКОЇ.

Васьковіч: «Перастаньце называць мяне анархістам, я нацыяналіст!»

Євген Васькович сидить у Могілевській в’язниці в камері на трьох людей. З колонії його перевели у "критку" (в’язницю камерного типу) за порушення. У тому числі за те, що відмовлявся віддавати контролерам білоруськомовну Біблію.
18 листопада він вийшов з ШИЗО, де провів цілий місяць.

Сидіти йому ще три роки, але й після цього до кінця терміну буде доволі далеко... Про УДО (умовно-дострокове звільнення) або зміну режиму можна навіть не говорити. Це послаблення можливе лише для бригадирів та інших ув’язнених. Особистому ворогові КДБ не доводиться розраховувати на послаблення...

У своєму останньому листі Євген пише: "Зробіть, будь ласка, щоби хоча б у пресі мене припинили називати анархістом, я був, є і буду націоналістом".
Він просить у листах слати йому тексти патріотичних пісень та публікації на націоналістичну тематику.

Свого часу мені довелося перетинатися з анархістами на Володарці та у Новополоцьку (в`язниця завжди шліфує ідеологічні суперечності). Так ось, вони були завалені листами як з Білорусі, так і з-за кордону. Це була їхня "анархічна" солідарність. Товариство, пишіть і ви Євгену: Могілев, в’язниця № 4, камера 150. Слати бажано не більше 10 аркушів, роздрукованих шрифтом Miryad Pro з кеглем 7,5.

Свій останній лист Євген закінчує віршем Арсеньової:
Беларусь, наша Маці-Краіна,
Ты з нас моцных зрабіла людзей….

Алесь Кіркевіч для «Нашай Нівы»
Переклав Микола Коханівський.

http://mfront.net/vaskovicz-pierastancie-nazyvac-mianie-anarchistam-ia-nacyianalist.html

білорусь, політв’язні

Previous post Next post
Up