Що маскує «камуфляжний» законопроект? (Моя колонка на "Українському Тижні")

Sep 10, 2011 13:16

Дивилася нещодавно документальну передачу про те, як у кінці 60-х у Ростові-на-Дону ловили банду особливо небезпечних злочинців. До пошуків долучили усі можливі сили, в тому числі дружинників. Оскільки йшлося про досить віддалені від нас часи, ведучий пояснив, хто такі дружинники і чим вони тоді займалися. Так ось, переважно ці хлопці ловили стиляг, тобто «неправильно» вдягнених молодих людей, і відводили їх у відділки міліції.


Переслідування людей за те, як вони вдягнені, - один з проявів тоталітарного суспільства, яке наша недолуга влада вперто намагається у нас створити. 8 вересня за основу був прийнятий законопроект №4585 від 19.11.2010 «Про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».

У пояснювальній записці сказано, що прийняття цього акту сприятиме демілітаризації суспільства. За одне це їх прибити хочеться, бо наше суспільство, навпаки, недостатньо мілітаризоване. Чи, може, у нас так багато хлопців рвуться до армії чи хоча б у тири постріляти?

Також закон нібито має сприяти «упередженню злочинних дій, пов’язаних з використанням форменого одягу, упередженню випадкам зловживання громадськими особами своїм становищем з використанням звань, погонів, символіки, знаків розрізнення начальницького і рядового складу Збройних сил України та інших військових формувань».

Насправді ми всі чудово розуміємо, що цей законопроект спрямований лише проти деяких молодіжних організацій - тих, яких так боїться влада. Але рикошетом він може зачепити колосальну кількість людей.

Читати далі на сайті "Українського Тижня" (відкриється у новому вікні)

камуфляж, статті мої

Previous post Next post
Up