"Геть газову голку!" (ВО "Свобода" проти підвищення цін на газ)

Apr 07, 2011 00:07


6 квітня 2011 р., київська «Свобода», до якої приєдналася профспілка "Народна солідарність", пікетувала Кабмін, протестуючи проти зростання цін на газ для населення.

Людей було біля сотні, вони тримали плакати і банери "Геть антинародний режим олігархів та українофобів!", "Геть газову голку!", "Земля народу, а не олігархам!", "Де обіцяне покращення життя вже сьогодні?", "Уряд - маріонетка олігархів та МВФ!", "Збільшуєте побори - очікуйте революції!".

Скандували: «Геть бариг з газового ринку!», «Пільги народу, а не олігархам!», «Олігархів геть!», «Геть антинародний уряд!», «Геть Азарова-Тігіпка!», «Геть окупаційну владу!», «Ре-во-лю-ція!».

Вимоги акції:
1. Ввести мораторій на підвищення будь-яких комунальних тарифів та цін на енергоносії для населення.
2. Відмінити всі газові та інші енергетичні пільги для великих підприємств в сировинно-інтенсивних галузях.
3. Забезпечити першочергове стягнення заборгованості за енергію з підприємств, а не з простого народу.
4. Забезпечити продаж українського газу народові за собівартістю.
5. Переглянути домовленості з МВФ з точки зору українських інтересів та реалій.
6. Повністю опублічити розрахунки так званих «економічно обґрунтованих» тарифів всіх типів та рівнів.
7. Переглянути газовий договір з Росією з метою встановлення жорсткої пропорційної залежності цін за транзит російського газу територією України та за оренду підземних газових сховищ, відповідно до відпускних цін на газ для України.
8. Ввести державний контроль за видобутком та виробленням енергоресурсів.



Голова КМО ВО «Свобода» Андрій ІЛЛЄНКО сказав, що всі проблеми - від олігархів, які гноблять людей економічно і соціально і виступають у союзі з відвертими українофобами. «Ми сьогодні бачимо, що українофобія, російське чорносотенство стають офіційною державною ідеологією в Україні. Це штовхає до національної революції. Попрання і згортання громадянських прав є фактором, який пришвидшує революційні процеси. Поєднання цих факторів є необхідною передумовою і чинником майбутньої національної і соціальної революції в Україні.
Ми розуміємо, хто є ворог. Ворог - олігархічна система і маріонетковий режим олігархів і Міжнародного валютного фонду. І коли це усвідомлення буде у всіх суспільно активних людей, ми зможемо побудувати справжню українську державу із соціально справедливою економікою, де розподіл прибутків буде за працею людини, а не за якимись іншими показниками.



Керівник аналітичної служби ВО "Свобода" Юрій ЛЕВЧЕНКО казав, що Україна видобуває достатньо газу для потреб всього населення. І чому народу, а не великим підприємствам Ахметова, Пінчука, Коломойського піднімають ціну на газ? Для цих підприємств досі діють пільги на електроенергію і газ. Він назвав уряд «урядом геологів». Казав, що газовий ринок контролюється приватними компаніями, тобто олігархами. Далі він розповідав про економічні нюанси підвищення цін на газ і електроенергію, суть яких зводиться до того, що олігархи за допомогою різних схем відмивають гроші, і про несправедливе підвищення пенсійного віку.

В Україні достатньо газу і потужностей для дешевої електроенергії, казав він, це неправда, що в країні бракує грошей, але якщо грошей мало, треба ввести податок на розкіш для олігархів.

«Продати оцей автопарк, що тут стоїть, і вистачить, наприклад, на дитячий будинок», - додав Андрій Іллєнко.



Заступник голови КМО ВО «Свобода» Руслан АНДРІЙКО: «Коли вони здавали Крим, обіцяли, що не будуть зростати ціни на газ. Вони обіцяли Україну для людей - напевно, мали на увазі людей Януковича. Кажуть, що ця влада не має ідеології. Але насправді її ідеологія - брехня». Він закликав постійно підігрівати протестні настрої в очікуванні соціальної і національної революції.



Заступник голови КМО ВО «Свобода» з питань політичної освіти Юрій НОЄВИЙ зачитав вимоги демонстрантів.

«Нафтогаз» вже банкрут і живе лише за рахунок кредитів МВФ, - сказав він. - Люди сьогодні вже відмовляються платити за підвищеними тарифами, кажуть, що грошей вже не вистачає на житло і товари першої необхідності, і платити за цими драконівськими тарифами ніхто не збирається. Щоб здерти з людей гроші, олігархам доведеться використовувати суди. Корупційна система, яка запанувала у судах, працює проти людей і проти права. Наслідком цього буде одне - велике збурення, протест, який призведе до української революції. Бо ці люди, що сьогодні при владі, вже зажралися і повинні поділитися. І коли український народ попросить їх поділитися, він забере у них все. Їхні заводи-пароходи будуть повернуті у суспільну власність. Ось ви, у «Тойоті», думаєте, довго ваша машина буде вам належати? Я думаю, що недовго. Вона буде скоро продана, і українські сироти будуть на ці гроші отримувати підручники, яких сьогодні не вистачає, і в яких вводиться цензура від імені Табачника».



Заступник голови КМО ВО «Свобода» Олександр СЕМЕНЕНКО казав про те, що нині мінімальна зарплата вже майже не перевищує мінімальний прожитковий мінімум. Порівняв ситуацію з цим в Україні і країнах Європи. Якщо у Польщі людина на продукти витрачає 25-30%, у Німеччині - 12%, а українці - 46%. Тобто, людина на свою зарплату може тільки, в кращому разі, купити продукти і заплатити за житло. «Тому нашу владу можна назвати лише одним словом - окупаційна. Геть окупаційну владу!».



В кінці виступав Вадим ЕСАУЛЕНКО, який за допомогою «Свободи» намагається відбитися від бариг, які 2 тижні тому зробили його бомжем, виселивши з гуртожитку на вулиці Баренбойма. Закликав на акцію 8 квітня о 10:00 біля КМДА - на захист прав мешканців гуртожитку. У країні, сказав він, це близько 4 млн. людей.












Майор Оніщенко :)












уряд, свобода, іллєнко

Previous post Next post
Up