„Російські свята з присмаком репресій"

Dec 26, 2007 17:31

Сьогодні активісти Ініціативи «Солідарність» і Союзу Гетьманців-державників України провели пікетування посольства РФ. Мета - привернути увагу до політичнх репресій в Росії, від яких страждають громадські активісти і журналісти.




Хлопці встановили біля посольства ялинку і прикрасили її вперемішку фотографіями репресованих (метафора - репресії в якості новорічних подарунків влади росіянам) і портретами Путіна. Упаси Боже, вони ніяк не натякали на його майбутню долю після втрати влади :)
Учасники акції підготували «Посилку до Москви» - сухарі і апельсини у картонній коробці. Для затриманих, звичайно, а знов-таки не для Путіна :)




До пікетувальників вийшов «черговий дипломат» (сам так представився) Юрій Пасютін, очима схожий на старого кагебіста, посилку не взяв, порадивши відправити її поштою, і довго розказував про те, що Росія - правова держава, і винні чи не винні затримані, вирішить суд. Якщо на суді вони вестимуть себе неадекватно, звичайно, можуть отримати і 15 діб. І так далі.





Від себе: хлопцям і дівчатам, що організували і провели пікет, величезний респект. Окремий респект автору креатива.
Їх було лише 5 або 6 чоловік, а журналістів було набагато більше, в тому числі кілька телеканалів.

Я знаю, тут є любителі, котрі скажуть, що Російське посольство слід було підірвати, а не влаштовувати біля нього ліберастичні акції. Але ж вони його не підірвуть. І на акцію не прийшли.
А ті, що прийшли, зробили велику справу. Конкретніше - максимум того, що можуть зробити 5 молодих українців за нинішньої геополітичної ситуації - ще раз привернути увагу до того, що робить Кремль.
Буде від цього затриманим краще чи ні - я не знаю. Але для них і для їхніх, на жаль, багатьох наступників було зроблено все, що можливо.





ДОВІДКА (взята з прес-релізу):

За останні два тижні в Росії відбулася низка політичних репресій:

- Олег Козловський, лідер молодіжного руху «Оборона», маючи ранг офіцера запасу, був затриманий і незаконно призваний до армії як рядовий. Сьогодні його утримують у військовій частині в Рязанській обл.;
- затримання російських активістів під час акції проти призову Олега Козловського. Один із затриманих був побитий співробітниками міліції;
- арешти свідків під час судового засідання щодо акцій (в тому числі доньки публіциста Віктора Шендеровича). Через кілька днів на них чекає суд, і їм загрожує 15 діб арешту;
- висилка з країни опозиційної журналістки Наталії Морарь (громадянки Молдови);
- нез'ясована загибель активіста руху «Другая Россия» Юрія Червочкіна (до того над ним було встановлено зовнішнє спостереження УБОП).

репресії, рф, росія, сгду, посольство рф, путін, фото, акції, гетьманці

Previous post Next post
Up