"Автомайдан" у Києві (фото)

Mar 25, 2011 19:34


Оскільки незабаром я планую написати про Автомайдан статтю, а ще тому, що запізнююсь на чергову зустріч, багато зараз писати не буду.
Ну, що. Всі знають, що із міст Львів і Луганськ виїхали назустріч 2 автоколони і зустрілися сьогодні у Києві на Європейській площі. Вони їхали кілька днів, з багатьма зупинками, проводили у містах України велелюдні мітинги. Деінде їх намагалася не пропустити міліція, але врешті-решт зустріч і об’єднання відбулися.

На початку машин у колонах було менш ніж 10 у кожній, але поки доїхали до Києва (принаймні, так було оголошено), західна колона налічувала біля 100 машин, східна біля 60.
Щодо кількості людей - на початку зустрічаючих було кілька десятків, коли ж усі об’єдналися, то людей стало, за підрахунками деяких журналістів, "до тисячі". Як на мене - до 500. Прапори були лише державні і підприємницьких та трохи громадських об’єднань, партійних прапорів не було.
Цікаво, що цього разу протест був не суто підприємницьким - у ньому взяли участь лікарі, вчителі, студенти, люди інших професій.

Люди тримали в руках "червоні картки владі" з вимогами до неї, а також фотоплакати, що паплюжили Януковича і Азарова, порівнюючи їх з Гітлером, Сталіним і один з одним :) Особливо багато було креативів на тему "кровосісів". Наскільки я зрозуміла, цим відзначились активісти "Спільної справи".

Молодь з руху "Відсіч", як завжди, була у синьо-жовтих прапорах на плечах і з барабанами. Під ці барабани автоколони і в’їхала на Європейську, коли вимкнулася озвучка. Періодично просуванню машин перешкоджали ДАІшники, але врешті-решт всі проблеми були подолані. Шкода тільки, що машини з колони трохи губилися на тлі величезної кількості інших автівок.
А ще - центром міста їздила колона "Молодих регіонів", ще й примудрилася приїхати попереду однієї з колон Автомайдану :)

Промови були щирими і запальними. З нардепів чула Королевську, яка погрожувала, що якщо влада не почує бібікання машин, вона почує гудки страйкуючих заводів. Можливо, виступав Волинець, принаймні, він був присутній. Решта виступаючих - учасники автопробігу: голова Східної колони Ігор Запрудський та інші. Що західняки, що східняки (не завжди зрозумієш, хто де) раділи братанню і запекло лаяли владу за антинародну політику. Східняки при цьому присягалися, що у них там у Луганську ТАК ненавидять Януковича!.. Час від часу лунало скандування "Схід і Захід разом!", також прості люди вигадували кричалки просто по ходу: "Землю - народу! Луценку - свободу!". Ну і, звісно ж, "Банду геть!". Усе це відбувалося під дуже противним мокрим снігом.

Шкода, я не могла залишитись до кінця мітингу, бо о першій почався пікет біля білоруського посольства.

Закінчився мітинг прийняттям резолюції і ультиматуму до влади, в якому вимагається припинити репресії проти учасників антиподаткового Майдану, притягнути до кримінальної відповідальності посадовців, винних у завданні державі збитків через запровадження Податкового кодексу та інших законодавчих актів, відставка уряду Азарова, скасування законів, прийнятих з порушенням Конституції, створити робочі групи для розробки проекту нового Податкового кодексу.
У разі невиконання цих вимог протягом місяця, учасники Автомайдану обіцяють сформувати спочатку комітети народного контролю у регіонах, а потім на їх основі "скликати народне віче з метою повернути владу народу України в рамках діючої Конституції, провести мобілізацію кращих синів і дочок України для наведення правопорядку у державі".

Планувалося, що після мітингу на Європейській колони поїдуть на Банкову і навіть (про це оголошували активісти КУПР) перекриють там підступи до Адміністрації Президента. Але з невідомих мені причин, про які, втім, неважко здогадатися, на Банкову було вирішено їхати колись потім.





















































транспорт, майдан

Previous post Next post
Up