«Закрили українську бібліотеку? Закриємо російські школи!» (фото)

Jan 24, 2011 18:54


Сьогодні, 24 січня 2011 року, київська «Свобода» пікетувала МЗС, вимагаючи адекватної відповіді на утиски українців у Росії.

Зокрема, вони вимагали захистити українську бібліотеку у Москві.

Свободівці тримали банери: «Захистимо українців у Росії!» і «Закрили українську бібліотеку? Закриємо російські школи!».

Скандували гасла: «Ганьба холуям!», «МЗС, захисти українців в Росії!» тощо.






Голова КМО ВО "Свобода" Андрій ІЛЛЄНКО під час виступу зазначив: «Росія має в Україні все, що хоче - свої телеканали, які ведуть антиукраїнську пропаганду, свої політичні партії, які лобіюють інтереси Кремля, свій бізнес з повними преференціями. В цей час на весь Київ є всього кілька українських книгарень, а 95% книжок на ринку Петрівка - російськомовні. Такий стан речей подається прокремлівськими ЗМІ в Україні як «насильницька українізація». Тим часом в Росії мільйони українців не мають жодних культурних прав, вони є громадянами другого сорту, національні права яких абсолютно знехтувані. А сьогоднішня українська влада боїться стати на захист цих українців. Адже у владних кріслах сидять люди, які є прислужниками цієї п’ятої колони в Україні. Ми маємо припинити це прислужництво та безперешкодний розвиток п’ятої колони. Тому сьогодні ми вимагаємо від влади адекватних дій на захист українців та припинення політики безхребетності!».



Заступник голови КМО ВО "Свобода" Руслан АНДРІЙКО обурювався реакцією МЗС України на закриття української бібліотеки у Москві. "МЗС висловило сподівання на те, що ця проблема буде вирішена тихо-мирно. Висловило сподівання замість висловити обурення і заявити, що ми будемо вживати адекватних дій у відповідь. Він закликав українців у Росії, якщо буде закрита їхня єдина легальна організація, гуртуватися у підпільні, і таким чином поширювати свої ідеї та світогляд.



Інший заступник голови КМО ВО "Свобода" Сашко АРОНЕЦЬ: "Російська влада відчуває себе безкарною, тому що українська влада занадто слабка... Російська держава - вже ніяка не слов"янська держава, це набрід, більшість там уже давно не слов"яни. Вони знають, що їхня система котиться до краху, і тому сподіваються захопити владу в Україні, поставити своїх прислужників і надалі відмивати кошти. Значна частина населення Москви - мусульмани. Вони дуже швидко розмножуються, і скоро Москва стане неслов"янським містом. І що тоді робити кремлівському українофобу Кирилу? Саме тому він і хоче зробити свою резиденцію в Києві...
Вони чудово розуміють, що український націоналізм вже давно перейшов Збруч, перейшов Дніпро і скоро вийде за межі території України. Тому кремлівська влада дає вказівку пом"якшити своє ставлення до Бандери. Нещодавно відомий українофоб Добкін вже заявив, що він нормально ставиться до Бандери. Вони бояться..."



Під час пікетування, повідомляє прес-служба ВО "Свобода", Андрій Іллєнко передав звернення свободівців до МЗС директору департаменту зв’язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва МЗС Володимиру Яценківському. Чиновник запевнив, що відомство дослухається до вимог «Свободи». «Тепер ми з іще більшою прискіпливістю стежитимемо за діями МЗС щодо захисту інтересів українців в Росії», - зазначив Андрій Іллєнко.




Текст звернення: «Київська міська організація Всеукраїнського об`єднання «Свобода» висловлює своє обурення безхребетною позицією Міністерства закордонних справ України та всього правлячого режиму, який не здатен захистити українців в Росії. Сьогодні в Росії відбувається справжня війна проти будь-яких, навіть абсолютно політично нейтральних проявів українства. Ми бачимо, як російська влада тероризує та закриває єдину українську бібліотеку в Москві, ліквідовує українське земляцтво в Росії, не допускає найменшого прояву української культури на території РФ.

Все це влаштоване в Росії полювання на все українське є проявом страху російського керівництва перед можливістю національного відродження мільйонів українців, які перебувають в Росії. Національне самоусвідомлення українців у РФ - це страшний сон чекістського режиму Путіна-Медвєдєва.

Київська міська організація Всеукраїнського об`єднання «Свобода» вимагає від МЗС рішучих дій на захист українців у Росії. В той же час, ми вимагаємо від центрального керівництва держави діяти симетрично по відношенню до РФ - на кожен крок проти українців в Росії відповідати серією заходів в Україні.

Сьогодні в Росії закривають єдину невелику українську бібліотеку, в той час як в Україні російська мова домінує та витісняє українську. Сьогодні в Росії ліквідовують українське земляцтво та переслідують українську інтелігенцію, в той час як в Україні абсолютно вільно та відкрито, навіть за державної підтримки, діють сотні антиукраїнських організацій та структур - п’ята колона Кремля. Сьогодні мільйони українців у Росії позбавлені елементарних національних прав - українських шкіл, української мови в ЗМІ, українських бібліотек, українського громадського життя, в той час як в Україні за кошти державного бюджету існують тисячі російських шкіл, російських бібліотеки, театри, російська мова лунає у державних установах і ЗМІ частіше за українську.

Ми закликаємо до адекватних дій у відповідь. В Москві закрили єдину українську бібліотеку? Закриємо російські школи в Україні! В Росії ліквідовують українське земляцтво? Ліквідуємо усі проросійські організації в Україні! В Росії вилучають україномовну «екстремістську» літературу? Вилучимо з бібліотек та книгарень усю українофобську літературу! В Росії влада не дає розвиватися українській мові та культурі? Заблокуємо усі російські телеканали в Україні та закриємо театр «русской драми»!"












рф, свобода, іллєнко

Previous post Next post
Up