Чи загрожує нам фашизм?

May 02, 2010 23:46



Фото поцуплене у alex_glbr

(По-русски читать тут)
Зараз слово "фашист", і я писала про це багато разів, - це такий матюк. У перекладі: "політичні погляди цієї людини мені не подобаються".
Зрозуміло, що до справжньої політичної орієнтації людини це слово має таке ж відношення, як слово "п...с" - до сексуальної.

Але якщо вдуматися, то хто такі фашисти? (Я прекрасно знаю різницю між італійським фашизмом Мусоліні і німецьким націонал-соціалізмом Гітлера, але йду за традицією, згідно з якою фашисти, нацисти, гітлерівці, наці тощо - одне й те саме).
Подумаєм разом: чому це слово одразу ж викликає у більшості людей негативні асоціації, і що це за асоціації?
Перш за все, це методи. Інфернально жорстокі методи проведення своєї політики: концтабори, крематорії, газові камери, намагання знищити цілі народи і взагалі усіх, хто проти. Бо ідеологія - яких тільки ідей людство не навигадувало, і нічого.

Ідемо далі. Оскільки Гітлер програв війну і після того минуло вже чимало літ, то ні його самого, ні його оточення, ні ідеології в чистому вигляді ніде в світі не залишилось. Вважати нащадками Гітлера молодих пацанів, які час від часу б’ють негрів, несерйозно.

Інші хлопці, які знають, що таке націонал-соціалізм (або соціал-націоналізм) і навіть його сповідують, і на думці не мають труїти когось в газових камерах і, головне, не називають себе послідовниками Гітлера. Та й мало їх поки що, і не при владі вони, щоб казати про якусь серйозну загрозу для тих, хто дуже боїться фашизму.
Отже, гітлерівців у нас нема.
Так що, фашизм нам не загрожує?

Ще й як загрожує! У нас є люди, які відкрито називають себе прихильниками і послідовниками ідеології, яка, ставши панівною на велетенській частині земної кулі, знищила мільйони людей. Більше, мабуть, не знищив жоден тиран і жодна ідея.
Силоміць об’єднуючи землі і переселяючи людей, кардинально міняючи їхній життєвий устрій, винищуючи національні еліти, попередники сьогоднішніх фашистів намагалися знищити цілі нації.
І концтабори у них були - значно масштабніші за гітлерівські, і людей у них сиділо більше.
А нації вони і досі продовжують винищувати - щоправда, не євреїв. Але де сказано, що фашисти - це ті, що вбивають саме євреїв? Якщо, наприклад, чеченців - то вже не фашисти?

Зараз практично немає людей, які відкрито називали б себе послідовниками Гітлера. А послідовниками Леніна і навіть Сталіна - будь ласка.
Ніде й ніхто не намагається встановити пам’ятник Гітлеру. А Сталіну - будь ласка. Причому не десь у Москві, а на нашій землі, де він організував Голодомор.
Наймолодші і найвідвертіші з них (див.фото, зроблене на цей Першотравень на центральній площі Києва) вже проговорюються, хто вони є насправді.

фашисти, комуністи

Previous post Next post
Up