Проти і за Табачника: критикую своїх

Apr 02, 2010 21:46


(По-русски читать тут) Оскільки я не встигла зробити репортаж про "Залікову Табачника" вчасно (акції відбулися позавчора, 31 березня), зараз це буде не стільки репортаж (хоча пощу і фото, і відео), скільки роздуми з приводу і на тему.

image Click to view



Коротко нагадую: вузи всієї України, а минулої середи всього Києва, об’їздила "залікова книжка Табачника", куди студенти і всі бажаючі ставили йому оцінки з таких дисциплін, як "Українофобія", "Казнокрадство", "Політична клоунада", "Налапокладство", "ДІМАкратія", "ДІМАгогія" тощо.







Зібравши оцінки (останнім вузом був КНУ ім.Т.Г.Шевченка), учасники флешмобу вирушили до цирку, де організували виставу "дешевого клоуна", як обізвав Табачника його колега по партії Колєсніков.





Гасла: "Геть Табачник!", "Стоп Табачник!", "Відміна ЗНО - хабарі знов!", "Дешеві клоуни дорого обходяться дітям та їхнім батькам!" тощо. З динаміків лунала музика з мультика "Мисливці за привидами" - без слів, лише з рефренамм "Стоп Табачник!" і "Геть Табачник!". Особисто я цим Табачником вже скоро милуватись почну. Як у спеціальній лабораторії виведений - людина, яку приємно ненавидіти :)








Після показового полювання "мисливців за привидами" у білих маскхалатах з’явився "Табачник". Він був одягнений клоуном і виліз з великої сумки-"мародерки" з написом "смітник кучмізму". Підбігав до всіх з великим телефоном, пропонував подзвонити ("Телефонне право! Телефонне право!"). Красуня Младена Качурець була за ведучу, озвучувала "подвиги" Табачника. Говорила добре, але її підсилювач звуку постійно виходив з ладу - вочевидь, десь щось розконтачилось. Було чути лише уривки слів - ще гірше, ніж якби вона просто кричала без підсилення.








Після того, як "соратники" відмовились від "Табачника", він на колінах просив, щоб його взяли клоуном у цирк, адже йому поставили "відмінно" за політичну клоунаду. Але клоуни, вивчивши залікову, сказали, що від нього плакати хочеться. Студенти вигуками "Геть!" теж відмовились від нещасного Табачника.







З-під цирку рушили до Міністерства освіти і науки.





Під стінами МОН уже стояв мітинг прихильників Табачника, і міліція, оточивши всі підходи "Беркутом", не підпустила до нього впритул. Стояли перед кордоном міліції і кричали Табачнику "Геть!".





Сходила я подивитися той мітинг. Хто ще ходив зі мною, казали, що очі на лоба полізли від того "совка" і проплаченості. Але на мене, як не дивно, мітинг, ясна річ, таки проплачений, справив не настільки погане враження.
Учасники тримали в руках білі троянди і намагалися роздавати їх перехожим, яких, враховуючи "Беркут", практично не було. Тримали гасла: "Захистимо реформи освіти!", "Табачник - надія української освіти!" і навіть "міністр ХХІ століття". Ведучий закликав дати Табачнику попрацювати і проявити себе.








Дівчина з прекрасним сильним голосом співала "We are the champions, my friends". Слухачі з трояндами в руках гойдалися у такт.







Тим часом міліціянти наказали противникам Табачника розходитись, оскільки минув час, вказаний у їхній заявці. Але Младена заявила у мегафон, що учасники не підуть, поки не передадуть залікову у міністерство.





Міліціянти спробували відтіснити одного з організаторів акції - Івана. Решта в цей час кричали: "Руки геть від студентів!".



Врешті-решт вийшов заступник міністра Петро Куліков, якому й передали залікову. Розмова з ним, змісту якої не було чути через неймовірний галас, судячи з усього, була доволі приязною. Єдине, що йому закинули протестувальники - що він нібито обіцяв піти у відставку, якщо відмінять зовнішнє тестування, і не пішов.





З приводу акції скажу таке: справді, для того, щоб перемогти ворога, його треба зробити посміховиськом.
Але психологія більшості людей влаштована так, що вони сміються не з жартів клоуна чи навіть гумориста у солідному костюмі, а з самого клоуна чи гумориста.
5 років тому Янукович упав від яйця, зі страшного став смішним і програв.
Якби від яйця удавано впав, зображаючи Януковича, студент з протилежного табору, сміялися б лише з цього студента.
Розумієте, про що я? Опоненти запросили дівчину із дивним голосом і проспівали "Ми чемпіони, ми перемогли", а свої влаштували клоунаду, ще й з нероблячим звукопідсилювачем.
Я розумію, що для того, щоб видати якість, може не вистачати грошей, умінь, навичок тощо. Але на доступному рівні - треба видавати якість. Тобто, якщо маєш мегафон - треба перевірити, щоб він працював ідеально. І мати запасний, бо якщо дорогою зіпсується плакат - буде без одного плакату. А непрацюючий мегафон - то зірвана акція.

І до чого тут "дешевий клоун"? Це просто лайка, яку вжив Колєсніков, коли Табачник чимось його дістав. На місці "дешевий клоун" могло бути і щось погірше - і що, це теж зображати?
Насправді Табачник не клоун. Як історик він брехун, а як політик - ворог нашої державності. Я розумію, що більшість народонаселення такими категоріями не мислить, бо просто існує поза політичним процесом і обурюється, тільки коли підвищуються ціни. Так що пасаж про те, що відміна ЗНО призведе до необхідності давати велетенські хабарі вважаю доволі дієвим. Але без клоунади.

табачник, акції, фото, відео, студенти

Previous post Next post
Up