Чому Україну не пускають в Європу

Mar 01, 2010 09:26

А от спробуйте, наприклад, прийти у будь-яку політичну організацію і зробити там кар’єру. Ви - молодий, активний, з головою, з ідеалами і не без амбіцій. Вони - старі партфункціонери, які намагаються якнайдовше зберегти існуючий стан речей.
Вийде у вас щось? Правильно, нічого не вийде. Вас будуть гнобити і затирати, аж поки ви з гуркотом не ляснете дверима. Чи тихенько не підете, це вже від темпераменту залежить.
Це, звичайно, якщо ви просто здібний хлопчик чи здібна дівчинка. Якщо у вас є капітал, виходи на потрібних людей (від політичних і бізнесових об’єднань до студентських гуртожитків) або, скажімо, солідний медіа-ресурс, з вами розмовлятимуть інакше.

Або візьмемо іншу ситуацію. Всі розуміють, що чільним українським політикам не вигідні зараз дострокові парламентські вибори, бо інакше доведеться ділитися депутатськими місцями з Тигіпком і Яценюком, а старожилам ВР цього зовсім не треба.

Так от, так само і старим європейським державам невигідно, щоб серед них з’явився хтось молодий, гарячий, що засидівся у колоніальній залежності і прагне швидко все надолужити, а старих і беззубих трохи посунути плечиком.
Потрапити до структури, що вже склалася, і так, щоб бути там не на останніх ролях, дуже і дуже важко. Особливо якщо ти м’яка інтелігентна людина з ідеалами. Хоча, можливо, якесь хамло і прорветься. Ой, що це я, я ж обіцяла!.. :)

україна, європа

Previous post Next post
Up