Проти порнографічної фотовиставки!

Feb 04, 2010 13:46




(По-русски читать тут)
Сьогодні, 4 лютого, об 11 дня патріотична молодь Києва провела акцію-флешмоб біля ПінчукАртЦентру. Річ у тім, що там виставлені фотороботи одного негідника, прізвище якого я й не подумаю називати, а на фотках замазала :) Зокрема, на одній з величезних фотографій зображена дівчина в українському одязі і віночку, яка крупним планом вульгарно демонструє глядачеві чого не треба. У такому ж стилі витримані і багато інших робіт "фотомайстра".

Хлопці спробували приклеїти до вивіски ПінчукАртцентру фанерки з написами "Мистецький бордель" і "Центр нікчемного "мистецтва", але їм це не вдалося - завадила охорона. Після невеликої штовханини з нею нові вивіски прикріпили до найближчих стовпів, а після закінчення акції охорона занесла їх до Пінчук-центру. Мабуть, тепер вони там демонструватимуться :)




Забруднена клеєм вивіска ПінчукАртЦентру







Найбільш пристойне фото, використане для рекламного лайтбоксу. Його теж замазали клеєм, намагаючись наліпити табличку.



Охорона ПінчукЦентру




У мегафон говорили про те, що така виставка ганьбить Україну і українську жінку, яка Берегиня, а не повія. Про те, що туди ходять жінки і діти, які змушені це все бачити. Зверталися й особисто до дружини Пінчука Олени Франчук - чи не ганьблять її, як жінку, такі "експонати".








Я до останнього сумнівалася, чи правильно зробили хлопці, що провели цей флешмоб. Між зривом презентації збірки творів представників сексуальних меншин (ту акцію вважаю стовідсотково правильною) і сьогоднішнім флешмобом є суттєва різниця: у книзі були зібрані твори багатьох геїв і лесбіянок, дехто з них, якщо не більшість, напевно вже померли, і не можна сказати, що презентація книги - піар цих письменників. Видання книги проплатили сексуальні меншини, аби потроху привчати українців до свого стилю життя. А пропаганда усіляких збочень є неприпустимою.
Тут, натомість, ми маємо справу з однією творчою людиною, фотографом, якому конче потрібен піар. Наскільки усілякі шпигуни, агенти і почасти політики не зацікавлені у зайвому розголосі - настільки ж він потрібен творчим людям і почасти політикам :) Творчу людину, яка робить отаке неподобство, не можна цькувати, ганьбити, закликати до її совісті тощо. Її треба ігнорувати і замовчувати - оце для них найстрашніше.

В результаті - компроміс, до якого хлопці, судячи з промов, додумалися теж: ганьбимо ПінчукЦентр за порнографічну експозицію, а прізвище "митця" не згадуємо.
А взагалі-то, ідеальне вирішення такої проблеми - мати владу або бодай достатній вплив, щоб тихенько забороняти подібні експозиції. Бо інакше, як не крути, тільки піар покидьку виходить.

сексуальні меншини, митці, акції, фото

Previous post Next post
Up