Запоріжжя: Спроба провести смолоскипну ходу на честь Бандери завершилась затриманням організаторів

Jan 02, 2010 19:55

image Click to view



(По-русски читать тут)
Спроба 1 січня провести у Запоріжжі смолоскипну ходу на честь 101-ї річниці з дня народження Степана Бандери завершилась затриманням її організаторів, в т.ч. голови запорізької "Свободи" В.Подлобнікова, і недопущенням людей на зустріч із кандидатом у президенти.

Ось детальний звіт про події, складений прес-службою організації "НЕБО":

Святкування 101 річниці від дня народження Степана Бандери.
Хроніка подій 1 січня в Запоріжжі.

З метою доведення правдивої позиції того, що сталося в Запоріжжі 1 січня, пропонуємо Вашій увазі детальний опис вчорашніх подій в нашому місті.
Як і було проанонсовано заздалегідь, наша організація планувала проведення смолоскипної ходи 1 січня в Запоріжжі центральним проспектом міста від площі біля Запорізької обласної ради до будинку Запорізької міської ради. Співорганізатором заходу стала також Запорізька обласна організація ВО "Свобода", про підтримку акції також заявили: Козацький курінь ім. Нестора Махна, ВУТ "Просвіта", Братство вояків ОУН-УПА та група запорізьких автономних правих.
Знаючи про заяви з боку запорізького обкому КПУ, Партії Регіонів та інших антинаціональних організацій, ми вирішили змінити початок маршруту ходи, щоб уникнути провокацій та фізичного протистояння. Організаторами заходу було прийнято рішення зібратися на вулиці 40 років Радянської України (паралельна центральному проспекту вулиця), пройти ходою по ній і далі повернутися на проспект (на проспекті Маяковського), тим самим обійшовши пости провокаторів.





Таким чином, близько 18.00 на вулиці 40 років Радянської України зібралося близько 100 націоналістів (30-40 людей залишилися на Фестивальній, проводячи "роботу" з 20 людьми від КПУ та сумнозвісним загоном козаків отамана Панченка), була сформована колона, роздані прапори та смолоскипи. Вже перед самим початком ходи під'їхала міліція разом із судовими виконавцями. Нашій організації та Запорізькій організації ВО "Свобода" була зачитана постанова Запорізького окружного адміністративного суду щодо заборони нам проводити смолоскипну ходу на вшанування річниці від Дня Народження Степана Бандери та мітинги біля Запорізької обласної та міської рад.

Після десятихвилинної розмови з міліцією, організаторами акції було прийнято рішення повернутися на площу біля обласної ради, об'єднатися з тією частиною людей, що там лишилася і провести зустріч із кандидатом в Президенти України Олегом Тягнибоком (заборони суду щодо цього заходу не було). Представники міліції заборонили нам йти організовано до обласної ради, погрожуючи при невиконанні їхньої вимоги всіх посадити в автозак. Для чого це було зроблено, вважаємо, в подальшому розбереться суд, бо саме її виконання призвело до нападу на націоналістів.





Отож, розділившись на групи по 15-20 людей, різними шляхами, учасники заходу рушили до обласної ради. На одну з таких груп і був скоєний злочинний напад. Попереду цієї групи йшло керівництво організацій, що ініціювали захід 1 січня: Голова Запорізької "Свободи" Віталій Подлобніков, його заступник Анатолій Пеньок та Голова Організації "НЕБО" Ігор Артюшенко. Група не встигла пройти і 200 метрів, як дорогу їм несподівано перекрили з десяток чоловіків бандитської зовнішності і почали вигукувати ганебну лайку в бік націоналістів, української Держави, національних Героїв. Варто зазначити, що групу націоналістів супроводжувала міліція, але жодних дій вони чомусь робити не почали. При зближенні націоналістів з цими бандитами, один з них вчинив напад на Анатолія Пенька, що тримав Державний Прапор України, зламав держак і кинув Прапор на землю, інший бандит приснув балончиком зі сльозогінним газом у Анатолія Пенька та Віталія Подлобнікова. Ігор Артюшенко, щоб не допустити подальшого паплюження Державного Прапору встиг забрати його з місця інциденту. Тільки після підняття галасу іншими учасниками колони, міліція нарешті вирішила втрутитися: відсторонила провокаторів і забрала того, хто використав балон з газом.




На цей момент вже написана заява в міліцію з приводу нападу на Державний Прапор України, і ми сподіваємося, що винні будуть покарані. За нашою інформацією цими бандитами були "козаки" з організації "Козацьке Військо Запорізьке Низове" під керівництвом отамана Панченка, відомого своєю антиукраїнською та антидержавною позицією.

Близько 19.00 націоналісти зібралися на площі біля Запорізької обласної ради. Голова ЗОО ВО "Свобода" Віталій Подлобніков, як довірена особа кандидата в Президенти України Олега Тягнибока, взяв слово перед зібранням. Посеред виступу без всяких пояснень його зупинила міліція і почала відводити до автозаку. Мегафон він передав Ігорю Артюшенко. Голова Організації "НЕБО" не встиг вимовити і речення, як його теж забрали.
Таким чином обезголовивши організації, що ініціювали захід, міліція наказала націоналістам розходитися.
Тепер на Голів організацій чекає суд, їх звинувачують у незаконному проведенні масового заходу. Зі свого боку, Голова Організації "НЕБО" та Голова ЗОО ВО "Свобода" напишуть заяви щодо неправомірних дій правоохоронних органів.
Також залишається на совісті міліції та прокуратури справа щодо нападу на Державний Прапор.





*****************************************************
Із заяви прес-служби ВО "Свобода":

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертається до Генеральної прокуратури України, МВС, СБУ та ЦВК з вимогою невідкладного реагування та розcлідування події, що трапились 1 січня 2010 року в Запоріжжі під час передвиборчої зустрічі на підтримку кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока. «Свобода» вимагає негайно притягнути до відповідальності осіб, причетних до нападу на учасників зібрання та незаконного затримання довіреної особи кандидата в Президенти України Олега Тягнибока.

Події 1 січня 2010 року в Запоріжжі стали своєрідним показником реального стану справ забезпечення законності, прав людини та "рівних" виборчих можливостей кандидатів на пост Президента... Невдала спроба влади заборонити захід «Свободи» переросла в потурання міліцією діям українофобів, які застосували сльозогінний газ проти Віталія Подлобнікова і Анатолія Пенька - довірених осіб кандидата в Президенти Олега Тягнибока. Проплачений антиукраїнський набрід намагався не пропустити на зустріч з Олегом Тягнибоком членів «Свободи» та прихильників організації. Кримінальні елементи напали на державний прапор України. Згодом відбувся арешт представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та представників громадськості. Серед затриманих - і голова Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков - довірена особа кандидата в Президенти Олега Тягнибока.

Незаконні дії міліції в чергове ставлять під сумнів їхню спроможність адекватно реагувати та забезпечувати дотримання закону в області... Такий стан справ несе загрозу національній безпеці нашої країни.
Бандитські дії працівників міліції, скоординовані з нахабними нападами найманих бойовиків не залишають і краплі сумніву у спланованому характері випадок проти ВО «Свобода» та пряму причетність до цього керівництва МВС в Запоріжжі...
Подібні речі не можуть залишатися безкарними, оскільки породжують злочинне нехтування законодавством, унеможливлюють нормальний розвиток суспільства, ставлять під сумність легітимність проведення поточної передвиборчої кампанії.

**************************************************
З коментаря френдеси litavytsya:

отже, вчора героїчні дії влади вкотре захистили комуняк Запоріжжя від громадян України, котрі хотіли вшанувати свого Героя...
єдине, за що би подякувала мєнтам, так це за те, що все-таки забрали того неадекватного представника купленого антиукраїнського бидла, котрий кинувся на нашу колону з балончиком зі сльозогінним газом, жваво його застосував і намагався (на щастя, невдало) сплюндрувати Державний Прапор України.
крім Голів ЗОО ВО "Свобода" та Організації "НЕБО", міліція вельми грубо затримала жінку, котра всього-на-всього перейняла з рук в руки мегафон. виявляється, тепер це у нас - страшний злочин... на дорозі нам тричі зустрілися мужні заслони захисників Запоріжжя від фашизму, і серед них, у повному строї і з нагаями, - запродані козаки отамана Панченка, котрий перманентно виступає за те, щоб справжніх патріотів нарешті вижили з земель славної колиски козацтва. ті самі козаки на марші УПА 18 жовтня у Запоріжжі вишикувались кордоном для захисту найманих ПРівських борців від патріотичної молоді...
комуняк на площі було носів 15, не більше. їх красиво оточили міліціянти, щоб мужніх антифашистів ніхто раптом не образив. юні комсомольці швидко засумували без уваги, адже навіть мені особисто, попри стару добру звичку, не дуже захотілося з ними спілкуватися...
Затриманих відпустили вже вчора ввечері.

ВИСНОВОК все той самий і той самий: нам потрібні свої депутати у ВР. Бо, як бачимо, наявність серед учасників акції довірених осіб кандидатів у Президенти "не катить".

репресії, бандера, бєспрєдєл, запоріжжя, імперці, свобода, мєнти, упа, смолоскипи

Previous post Next post
Up