Марш ВО "Свобода" проти нелегальної міграції в Одесі

Dec 03, 2009 03:00




(По-русски читать тут)
Цей марш "Свободи" в Одесі, що відбувся 2 грудня, сподобався мені більше за два попередні, на яких була присутня - у Києві і Чернігові (ще пройшов аналогічний марш у Сумах, але мене там не було). Київська акція, хоча й значно багатолюдніша, відбулася ввечері, у темряві, а без смолоскипів і піротехніки це не так цікаво; чернігівська - у день пам’яті жертв Голодомору, коли не годилося "буянити", ще й у гидку сиру погоду під дощем.
А ця акція була дуже жвавою, динамічною, трохи, в хорошому розумінні, хуліганською.




Спочатку координатор всеукраїнської акції акції проти нелегальної міграції Андрій Іллєнко і голова одеської "Свободи" Павло Кириленко провели невелику прес-конференцію. Іллєнко розповів в цілому про загрозу від нелегальних мігрантів, про угоду про реадмісію тощо. Кириленко - про одеську специфіку проблеми: в Одесі вже давно хочуть створити місце для утримання нелегалів. Про те, що нелегали (переважно, китайці і в’єтнамці) торгують у місті неякісною продукцією. З 2000 року з Одеси та Одеської області виїхало близько 300 тис. українців, а на їхнє місце їдуть нелегали - скільки їх, порахувати практично неможливо.




Збір був біля пам’ятника Іванові Франку.



Роздавали агітаційну літературу, яку люди залюбки читали.




"Нам тут национализм не нужен!" - гарячково доводила жіночка у синьому кашкеті "за Януковича". Втім, вона виявилася неагресивною - їй просто хотілося поговорити. Відтягла одного молодого хлопця у бік і довго щось йому доводила, називаючи "солнышком" :)



Тим часом неподалік зібралася жменька "зубрівців" з плакатом "Нет национализму!" і великим дерев’яним хрестом(газорублі закінчуються, чи що, що їх було так мало), під керівництвом несамовитої бабки, яка волає у мегафон на всіх антиукраїнських акціях в Одесі. "Это фашистская организация Тягныбока! Сегодня они пройдут по вольному городу Одессе против нелегалов, завтра они выйдут против евреев, послезавтра против русских, а потом они придут к вам в дом!!!" І тут же: "Их очень мало, их всего 20 человек, а остальные - это нанятые студенты, которые зарабатывают себе на хлеб!"
Міліція не підпустила їх близько.




"Свободівці" пошикувалися у колону і рушили.

Підійшовши до місця, де загинув Максим Чайка, вшанували його пам’ять хвилиною мовчання, поклали квіти і поставили запалені свічки.






Вшанували пам’ять загиблого не лише молоді хлопці, але й зовсім літні бабусі.









Дорогою скандували звичні кричалки, типу "Слава Нації! Смерть ворогам!", "Пам’ятай, чужинець, тут господар - українець!", "Нелегали, геть додому!", в т.ч. з "географічною прив’язкою": "Кому належить Україна? Українцям! Кому належить Одеса? Нам!". Постійно згадували і загиблого Чайку: "Чайка Максим! Не забудем, отомстим!". Найбільш радикальна частина молоді час від часу скандувала: "Анти-антіфа!". Взагалі, все було, як треба - динамічно, з енергією і з нервом.
















За ходою з цікавістю спостерігав Олександр Сергійович



Один чоловік прийшов і всю ходу пройшов на милицях




Одеса-мама



У цих дівчат хода проти нелегалів викликала отаке захоплення :)



Студентам університету внутрішніх справ теж цікаво :)

Коли підійшли до пам’ятника Шевченку, там уже стовбичила та сама купка маргіналів. Вони полізли на пам’ятник Шевченку з криками, що не пустять до нього фашистів.





Праві приколювалися з них, як хотіли, а вони явно провокували на бійку.
В результаті бабка ледь-ледь не залишилась без мегафона, а в одного нашого хлопця, Олександра С., "не витримала душа поета", він стрибнув на постамент і, здається, рвонув з їхніх рук червоний прапор, за що і був затриманий.




Хлопці відводять душу, скандуючи "Анті-антіфа!"





З їхніх перлів ми реготалися. Дослівно: "Они выполняют не конституцию, а интегральные указы Президента!" (про міліцію), "Свободу евреям!" (А до чого тут євреї? Дуже хотіли спровокувати на автоматичну відповідь "Євреїв у газенваген!", щоб відзняти і всюди демонструвати? :), "На каждого Шухевича найдется свой Судоплатов!" (про цього Судоплатова, я, до речі, вже писала), "Потому вы и ненавидите коммунизм, что он разгромил таких, как вы, фашистов!". Бабка розповідала у мегафон, що нібито вчора розмовляла з Цушком, і він обіцяв їй повну перемогу Януковича і мало не зникнення всіх фашистів на землі :) Ну, якщо Цушко обіцяв... :)



Врешті-решт міліція відтіснила їх трохи від пам’ятника, і під їхнє погавкування "свободівці" провели невеличкий мітинг. Виступали Андрій Іллєнко, Павло Кириленко, Мстислав Квітень.















Закінчилася акція, як і належить, виконанням державного гімну. Цікаво, що поки наші його співали, цуцики в оточенні міліції продовжували гавкати у мегафони. В т.ч. "Мы не янки, мы славяне, наши братья россияне!". Коли запроданців так мало і вони такі дурні, з ними навіть веселіше :)
Рухаємось у правильному напрямку.

image Click to view

свобода, нелегали, одеса, акції, фото, газорублі

Previous post Next post
Up