ВО «Свобода» почала всеукраїнську акцію проти нелегальної міграції

Nov 23, 2009 20:18





(По-русски читать тут)
Сьогодні, 23 листопада 2009 р., заступник голови ВО "Свобода", голова Київської організації Андрій Мохник і його заступник Андрій Іллєнко анонсували в «Інтерфаксі» початок всеукраїнської акції проти нелегальної міграції. Прес-конференція сподобалась мені тим, що обидва учасники практично не «лили воду», не «розтікалися мислію по древу», а говорили по суті, що почуєш рідко.

Мав бути і Олег Тягнибок, але, за словами А.Мохника, він зараз у Франції, веде переговори з керівництвом Національного фронту Франції, в т.ч., з Жаном-Марі Ле Пеном, зокрема, про нелегальну міграцію. Вчора між "Свободою" та Національним фронтом була підписана угода про співпрацю у цьому напрямку. У грудні представники націоналістичних партій Європи приїдуть в Україну на круглий стіл з цього приводу, крім цього, вони будуть спостерігачами на виборах. Очікується, що ця співпраця продовжиться у альянсі націоналістичних сил, куди «Свободу» запрошують асоційованим членом (оскільки Україна не є членом ЄС).

На тому тижні у Судані відбувся матч «Алжир-Єгипет». Алжирська команда виграла, і алжирці, які мешкають переважно на півдні Франції, влаштували «святкування» з підпалом машин і погромом установ. З французьких установ позривали державні прапори і вивісили алжирські. Ці подробиці Мохнику розповів телефоном Олег Тягнибок.

Андрій МОХНИК: - Що може очікувати Україну, якщо ми піддамося цим тенденціям, що зараз панують у Європі - тенденціям всезагальної толерантності, захисту прав людини за рахунок прав нації?
Європа, ослаблена лібералізмом і демократією, не може протистояти нелегальній міграції, цим ордам нелегалів. Зараз вони шукають будь-які методи, щоб їх позбутися, і один із цих засобів - відшукати ще слабшу, ніж вони, країну Європи. Таку країну вони знайшли, це Україна. Було підписано угоду про реадмісію між Україною і ЄС. Це, по суті, повернення великої кількості нелегалів, які, на думку європейських установ, потрапили до ЄС через кордон з Україною. З 1 січня 2010 р. ця угода вступає в дію.
Лише за скромними підрахунками експертів, тих нелегалів, яких змушена буде прийняти Україна, - більше 150 тис. Це не враховуючи тих нелегалів, які потрапили до ЄС через Білорусію. Білорусія не має з ЄС угоди про реадмісію, тому частину нелегалів, які потрапили до ЄС через Білорусію, буде спрямовано в Україну.




Сьогодні Українці стоять перед викликом. Їх витісняють з рідної землі, на заробітки до ЄС чи до Росії, а на їхнє місце прибувають орди нелегалів. І може так статися, що українцям, які виїхали на заробітки, не буде куди повертатися, і вони будуть змушені жити по світах.
«Свобода» категорично протестує проти угоди про реадмісію.

(Додам від себе: таку угоду Україні можна було підписувати тільки після підписання аналогічної угоди про реадмісію з РФ і Білорусією. Щоб, отримавши у «подарунок» від ЄС нелегалів, одразу ж транзитом пересилати їх туди, звідки вони в Україні з’явилися. Ну, а там - Сибір великий :) - О.Б.)




Вимоги «Свободи»:
1. Скасувати Угоду між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом №116-VI (116-17) від 15.01.2008).
2. Ухвалити новий Закон про громадянство, згідно з яким громадянство надаватиметься тільки тим особам, що народилися в Україні або є етнічними українцями, які повернулися з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні.
3. Посилити охорону східного кордону України, перекрити усі канали потрапляння нелегалів на територію України.

(Виникає питання: приїхало подружжя нелегалів. Народили дитину. Якщо дати цій дитині громадянство - тоді й батькам доведеться. А вони ще десятьох народять. І своїх братів-сестер до себе випишуть.
Якщо дитині дати громадянство, а батькам ні - тоді цих батьків все одно ніколи не вдасться вислати, бо не можна розлучати родину. Те саме стосується іноземців, які на момент народження дитини перебували в Україні легально (наприклад, на навчанні).

А буває і навпаки - приїхали українці до Португалії на заробітки, одружилися, народили дитину, хочуть повернутися - то що, дитину там залишать? :) Ще знаю сім’ю, де українка поїхала народжувати до мами в Росію…
Мені здається, що треба давати громадянство не тим, хто народився в Україні, а тим, хто народився від громадян України.
А дитина, народжена в Україні іноземцями, що перебували на нашій території легально чи нелегально, повинна бути особою без громадянства і виїхати разом з батьками, коли у них закінчиться віза. - О.Б.).



Андрій МОХНИК: - Наші харківські друзі, свободівці, перевіряли реєстр виборців, і на своїй адресі, де вони прописані по 20 років, у реєстрі виборців люди знаходили різних Саркісянів і Мамбу. Вочевидь, таким чином, пред’явивши фальшиву прописку, іноземці проходили легалізацію і отримували паспорти.

(Прикинути, у який хабар обходиться кожному нелегалу паспорт із пропискою в чужу квартиру, помножити на їхню кількість - і вийде, що час уже, як в Грузії, розганяти усю міліцію, набирати нову, і хай усю ту попередню ловить і саджає - О.Б.).



Координатор акції проти нелегальної міграції Андрій ІЛЛЄНКО:
- За даними ООН, близько 7 млн. працездатних українців виїхали за роки незалежності за кордон. Частина поїхала назавжди, частина працює сезонно, частина знаходиться у сексуальному і трудовому рабстві. В той же час 7 млн. нелегальних мігрантів заїхали до України з держав третього світу. На щастя, мета переважної більшості - потрапити до ЄС, і Україну вони сприймають виключно як транзитну територію. Але дуже багато осідає в Україні у великих містах. Маючи там прикриття корумпованої правоохоронної системи, створюють свою етнічну мафію, ведуть нелегальний бізнес. Серед пов’язаних з цим проблем - екзотичні хвороби, включно з епідемією каліфорнійського грипу, який виник не в Україні.

Політика Української держави дуже дивна: вона абсолютно не захищає свій східний кордон, а західний захищає, щоб ці нелегали не потрапили до ЄС - на догоду ЄС. Між тим треба всі сили кинути на східний кордон, а західний не захищати взагалі - хай ці нелегали їдуть до ЄС пачками, нам яке діло? (Це все-таки перебільшення - на жаль, кордон охороняють з двох боків і нелегалів нам все одно повернуть :) - О.Б.).
Тепер ЄС зобов’язує нас приймати фактично всіх нелегалів, упійманих на його території, і утримувати їх за свій рахунок. Або ж відправляти їх - за свій кошт - туди, звідки вони приїхали. А відправити додому одного нелегала коштує близько тисячі доларів.




(Фантазую - і дарую вам, люди, ідею. З’являється в Інтернеті відеоролик: невідомі у масках, озброєні до зубів, зупиняють на заміській дорозі мікроавтобус, набитий нелегалами неєвропейської зовнішності, виводять їх на узбіччя і розстрілюють з автоматів. На екрані емблема невідомої організації і напис «Так буде з кожним нелегалом».
Обурена гуманна європейська спільнота вимагає пояснень від Президента. Той з чистою совістю каже правду: це чиясь дурнувата інсценіровка, згідно зведень нашої міліції, нічого подібного не було. Ніхто йому не вірить, але нелегалів до нас більше не висилають. Після ще двох-трьох таких самих або ще «кривавіших» роликів і нові нелегали до нас не їдуть. Витрата засобів мінімальна - бо актори ті самі, і мікроавтобус можна взяти той самий, тільки номери поміняти :) Ну, і ще витрати часу - доведеться регулярно звітувати перед закордоном, яких заходів вжито щодо розслідування інцидентів і затримання членів невідомої організації. На що, до речі, можна буде одержати у них додаткове фінансування.
Навіть якщо не дадуть, це значно вигідніше і дешевше, ніж утримання таборів для переміщених осіб. А постраждають від моєї ідеї лише міліціонери: зменшиться кількість хабарів :) - О.Б.

Андрій ІЛЛЄНКО: - Цей договір про реадмісію було ухвалено таким чином, що в цій оборудці замішані абсолютно всі парламентські політичні сили. (Далі Іллєнко розповів історію підписання цього договору. За ратифікацію проголосували 226 нардепів - фракції БЮТ і НУНС практично у повному складі).
Тільки перша хвиля, яких вже готують, щоб переслати сюди після першого числа - це 150 тисяч. Ми б’ємо на сполох, бо якщо зараз не піднімемо це питання, Україну вже протягом життя одного покоління чекає катастрофа. Олігархам вигідні мігранти, бо це дешева робоча сила, яка згодна жити у нелюдських умовах, і покірний електорат.
В цей же час пропаганда нав’язує нам так звану «толерантність», робить з проблеми нелегальної міграції табу, впроваджує думку про неминучість цього становища.




Багато людей не усвідомлюють масштабів цієї катастрофи і вважають, що це зараз неактуальне питання, яке, можливо, стане актуальним колись. А європейські націоналісти кажуть, що у них у Франції чи Італії цю проблему вирішити дуже важко, бо кількість мігрантів вже величезна. Вони кажуть: у вас, українців, ще є можливість лишитися господарями на своїй землі. Вони заздрять, що у нас ще не все втрачено. Але ця проблема вже ломиться нам у двері.

Далі Андрій Іллєнко розказав про графік проведення акції у містах України.

Довідка. Акція «Зупинимо нелегальну міграцію!» розпочнеться 26 листопада у Києві о 18:00 на Михайлівській площі. Акція пройде у найбільших обласних центрах України: 28 листопада - у Чернігові, 30 листопада - у Сумах, 2 грудня - в Одесі, 5 грудня - у Дніпропетровську, 6 грудня - у Луганську, 9 грудня - у Харкові, 12 грудня - у Хмельницькому, 15 грудня - в Івано-Франківську, 16 грудня - у Львові, 17 грудня - у Луцьку, 12 січня - у Тернополі.




Андрій ІЛЛЄНКО: - Колишні військові містечка перетворюються на табори для утримання нелегалів. У м. Буську Львівської області є історична пам’ятка - палац графа Бадені. Зараз він обладнується під місце утримання нелегалів. Наступними стануть Києво-Печерська лавра чи Софія Київська?
Експерти вважають, що Україна не в змозі утримувати, прогодувати чи відправити на батьківщину таку кількість нелегалів. Думаю, що певну кількість для показухи триматимуть у таборах, а більшість випускатимуть на українські вулиці без жодного правового статусу - ідіть, поповнюйте ряди етнічної мафії.

Далі багато було сказано про випадки зіткнення громадян України з етнічними мафіями (наприклад, на Дніпропетровщині офіцера-відставника побили такі неукраїнці - за те, що спробував половити рибку у «їхньому» ставку. І про кришування цих мафій купленими чиновниками і міліцією. Пануючу владу А.Мохник назвав «лжеелітою, яку в політику привели ще за часів Брежнєва-Щербицького», і «окупаційною адміністрацією». Іноземець, який їх купив, ближчий їм, ніж українці.
А. МОХНИК: - У міністерстві внутрішніх справ є так званий «список скінхедів». В цьому списку є всі представники правих організацій (крім скінхедів, звісно), яких коли-небудь затримували під час патріотичних акцій. У цьому списку є заступник голови КМО ВО «Свобода» Руслан Андрійко, який займається політикою і ні до яких скінхедів не причетний. Те, що його кілька разів затримували на 9-е березня чи на Покрову, дає правоохоронцям підстави щомісяця чи кожні два місяці проводити з ним профілактичні бесіди. І таких людей є багато. Тобто, насправді міліція займається не тим, чим треба.




(Схоже, «скінхед» стає політичною лайкою, на зразок «фашист», словом, за яким нічого не стоїть. Згідно спогадів одного колишнього в’язня сталінських таборів, комендант табору поділяв всіх ув’язнених на «урок» (засуджених за кримінальними статтями) і «фашистів» (за політичними). Вочевидь, наступники того коменданта знаходяться на такому ж інтелектуальному рівні :) - О.Б.).

Журналістка запитала, як збирається «Свобода» дистанціюватися від відвертих ксенофобів, які можуть навмисно влаштовувати провокації проти неї. Андрій МОХНИК відповів, що «Свобода» є легальною політичною силою, її «Програма захисту українців» зареєстрована у Мін’юсті. «Але у 2006 році, коли ми йшли на вибори, ЦВК знімала «Свободу» з виборів через те, що у нас був пункт про біометричний контроль для в’їзду іноземців в Україну. Нас за це знімали з виборів - коли в цей самий час те ж саме розроблялося і запроваджувалося в Європі і Америці. Ми змогли відстояти нашу позицію тільки завдяки тому, що вона вже є нормою в цивілізованому світі.
Тільки усвідомлення українцями того, що вони на своїй, Богом даній землі, зробить так, що до влади прийдуть люди, які не будуть здавати національні інтереси.



Андрій ІЛЛЄНКО: - Тим силам, яким вигідна денаціоналізація України, замість аргументів лишається лише один зойк, що це ксенофобія і расизм. Насправді не йдеться ні про яку ксенофобію чи расизм. Бо ми не кажемо, що хтось кращий, а хтось гірший. Ми кажемо про те, що українці мають існувати як нація і лишитися господарями на своїй землі. Все. Не тому, що вони кращі. Ми не хочемо завойовувати Африку, а кажемо, що хочемо жити у себе вдома. Хочеш приїхати до нас у гості - отримуй візу і приїзди. Працюй, якщо у тебе є в цьому потреба. Навчайся, якщо заплатиш гроші. Але закінчив навчання - їдь додому. Закінчився контракт - їдь додому. Ми гостинні люди, але тільки тоді, коли гості приходять за запрошенням. А якщо вони вломлюються у квартиру, з’їдають все, що є в холодильнику, лізуть у кишені, відбирають гроші, топчуться ногами по твоїх святинях… Будь-яка нормальна людина у такій ситуації, коли до неї в квартиру влізуть непрохані бомжі - вона їх вижене і не буде розмовляти з ними.

свобода, нелегали, тягнибок, прес-конференція, мохник

Previous post Next post
Up