Ні; Ганьба ботам!!!

Dec 27, 2008 04:13

Останнім часом у наші ЖЖ масово лізуть боти.
Мені особисто траплялися двох видів.



Автор малюнку - Настя Забродіна

1-й різновид. Вони тебе френдять. Ніки у них, як правило, - ідіотський набір літер і цифр. Пости в ЖЖ написані то в жіночому, то в чоловічому роді (бо тексти і картинки насмикані з Інету, а програма - американська, а в англійській мові дієслова не відрізняються в залежності від статі). Через деякий час цих ботів, як правило, засуспенджують.
Розраховані, вочевидь, на те, що хтось "автоматом" зафрендить їх у відповідь. Коли френдів у бота набереться багато, поститиме рекламний спам або ще якусь гидоту.

2-й різновид. Тобі прибуває камент "загального" змісту, який можна написати на будь-який пост. Ці каменти завжди починаються з "Ні;" (знову-таки, вочевидь, не придумали, як викинути стандартне звертання з американської програми).
Останнім часом ці "хайкери" навіть балансують на грані образ.
Приклади: "Ні; Отличный журнал, мне очень понравилось, буду заходить сюда каждый день!". Вчора мені прибув камент: "Hi; Кругом война, смерть, глупость, а вы тут… сами знаете, чем занимаетесь", а сьогодні - перший з рекламним лінком - піарив якийсь сектанський сайт. Причому прибув на мій пост про християнство - вочевидь, бот працює з тегами.

Якщо зайти до нього в ЖЖ, стане видно, що його веде людина, а не бот. Ці юзери розсилають за допомогою програми тисячі безглуздих каментів, розраховуючи на те, що частина людей зайде подивитися, хто їм таке написав, і у них збільшиться відвідуваність (або відвідувачі побачать рекламу). Стать у коментарі теж часто не співпадає зі статтю власника журналу.

Перших я просто не френджу у відповідь.
Других не баню, бо взагалі нікого не баню, і навіть каменти не видаляю. Відповідаю стандартно: "Ганьба ботам!" :))
А ви робіть з ними, як знаєте :)

http://bilozerska.livejournal.com/110222.html?format=light
http://deep-water.ru/?http://bilozerska.livejournal.com/110222.html

жж, технічні проблеми

Previous post Next post
Up