Den här kakan är billig, saftig och jättegod, precis som de flesta mjuka kakor är. Alla ingredienser - förutom mynta då - är sånt som man bör ha hemma. Orsaken till varför jag delar med mig av receptet här är dels därför att jag råkar tycka att just den här kakan är väldigt originell (jag har då i alla fall inte stött på recept på kakor med färsk mynta i) och dels därför att jag råkar ha några, i min mening, lyckade bilder på den, och personligen tycker jag att det är så mycket roligare att läsa recept när bilder ingår.
Receptet är från årets Allt Om Mat (aprilnumret), så är det några andra aom-prenumeranter därute känner ni kanske igen det.
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
2,5 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Ett knippe mynta
1 citron
Ugn - 175 C
Glasyr - florsocker utrörd med citronjuice till lagom konsistens
Vispa ägg med socker vit och pösigt. Tillsätt smält smör, mixerstavad mynta (det går enklare att mixa myntan om man tillsätter ca 50 ml vätska, typ vatten eller mjölk), båda mjölsorterna (kom ihåg att blanda i bakpulver innan), citronjuicen samt rivet citronskal. Blanda samman, häll i en smord och bröad form och baka i ca en halvtimme, testa med tandsticka. När kakan har svalnat häller man glasyren över. På mina bilder ser man vad som händer om har man för bråttom - glasyren blir genomskinlig och alltså inte så snyggt vit som den kunde ha varit. Upprepa inte mina misstag, typ =)