Genom det här inlägget är det inte så mycket ett recept som jag delar mig av, som en idé. Jag vet inte, någon har kanske redan experimenterat med sånt; jag rekommenderar stark de som inte har att pröva. Nästa gång ni ska ha köttfärssås eller vill äta tomatsoppa, strunta i burktomaterna - tvätta de vanliga, skär i halvor, lägg i en ungfast form med
(
Read more... )
Men angående tid håller jag inte alls med. Alltså: kommer man hem med 3 vrålhundriga fyraåringar i släp, ja då är det inget att diskutera. Men håller man på att laga mat för hela veckan framåt, på söndan, kan man hysa undan tomaterna i ungen, hålla på med sitt ett tag, typ börja steka färsen, sätta på pastavattnet, hacka löken för att sedan ta bara fram tomaterna och vara nästan klar.
Men, once again, jag älskar att laga mat och att tillbringa tid i köket - hur fånigt och hemmahustru-aktigt det än låter. För mig är det bara kul att vänta på att tomaterna bakas för jag vet att man får något gott som resultat. Ser man matlagning som en nödvändig syssla som ska avklaras så fort som möjligt, kanske just det här förslaget inte är det bästa. Jag hoppas då att något av mina andra recept passar bättre
Reply
Jag tycker det låter som ett trevligt tips. Själv brukar jag lägga i färska tomater i lasagne och på pizza och då skalar jag dem genom att skära ett rejält kryss där skaftet suttit, koka vatten i vattenkokaren och slå över. Fyra tomater kan man lätt snabbskala så, lägga dem i ett durkslag och på med halva vattnet, vänd och på med resten.
Smaken borde ju bli annorlunda, rostad paprika är ju gudomligt gott, men om man verkligen har superbråttom är det ett bra knep ^^
Reply
P.S håller 100% med om det där med att rostad paprika är [i]gudomligt[/i] gott. Kan jag föreslå ett recept, nu när vi ändå pratar om rostade grönsaker? Det här är vår familjs favoritsallad: rosta en aubergine tillsammans med ca 2 paprikor (auberginen kan läggas in i ugnen hel, eller delad i halvor - men hel är att föredra), blanda skalad och hackad aubergine med paprikastrimlor, klyftade tomater (man kan gröpa ur de, som man vill, för att salladen inte ska bli för vattnig, för mig spelar det ingen roll), ev gul lök (jag tycker att det är gott, men det är individuellt). Smaka av med salt, cayennepeppar, citronjuice och olja.
Godare är så blir det inte
Reply
Leave a comment