на дворі Масляна)

Feb 25, 2009 15:07

А британські математики вивели формулу ідеального млинця)))



Викладач математики з Вулверхемптонського університету Руфь Фейрклоф вивела формулу приготування ідеального млинця.

З погляду дослідника, для приготування ідеального млинця необхідно мінімізувати по модулю вираз [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E).

Найважливішою, за словами Фейрклоф, є температура сковороди, позначена змінною T. Ідеальна температура сковороди приймається за m, а змінна S означає час, протягом якого рідке тісто стоїть перед початком процесу випікання млинців. E - це час, протягом якого випечений млинець остигає перед вживанням в їжу.

L - це кількість грудочок в рідкому тесті, а C - це його консистенція. При цьому за k приймається ідеальна консистенція. F - кількість перевертань млинця.

Дослідник вважає, що наливати тісто на сковороду слід тоді, коли масло на ній починає злегка диміти - це показник відповідної температури. Грудочок повинно бути якомога менше, і тесту слід бути настільки рідким, щоб ложка в ньому не стояла.

Суміш повинна постояти приблизно 20 хвилин, щоб найдрібніші частинки муки ввібрали молоко. Слід вибирати сковорідку середнього розміру, оскільки на дуже великій сковороді млинець буде важко перевернути. Подавати млинці потрібно прямо зі сковороди. Фейрклоф вважає, що найкраще їх їсти з цукром та лимонами.

Ну що ж, може ото якось проведу пару дослідів і спробую посмажити плинців правильно)))))

Обожнюю Освітній портал за такі новини)))) всьо про освіту в Україні))) 

новина, інтернет, фан, :)

Previous post Next post
Up