Ангельський торт зі збитими вершками і фруктами / Ангельский торт со сливками и фруктами

May 22, 2014 07:35

Ангельський бісквіт, вершки, фрукти - класика жанру. Нічого не потрібно додавати і віднімати теж. Смачно дуже-дуже.

Ангельский бисквит, сливки, фрукты - классика жанра. Ничего не нужно добавлять, и убавлять тоже. Вкусно очень-очень.
Рецепт из книги "Пироговедение" Ирины Чадеевой (chadeyka)




Форма для кексу: 10х20 см або кругла діаметром 16-18 см.
Бісквіт:
5 великих білків
80 г цукрової пудри
50 г дрібного цукру
1 пакетик ванільного цукру
60 г борошна

Крем:
400 г вершків
1 ст.л. цукрової пудри
150 г малини (я взяла консервовані тропічні фрукти)

Прикраса:
200 г суміші ягід (консервовані тропічні фрукти)

1. Для бісквіту спочатку змішайте цукрову пудру і борошно.
2. Збийте білки в міцну піну, додайте цукор, ванільний цукор і збивайте ще, поки маса не стане щільною і блискучою.
3. Всипте просіяне борошно з цукровою пудрою, обережно перемішайте ложкою. Викладіть в нічим не змащену форму і випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
4. Готовий бісквіт повністю остудіть, перевернувши форму, щоб він не осів. Щоб вийняти бісквіт, проведіть ножем уздовж стінок форми і гарненько пару раз грюкніть формою по столу.
5. Для крему взбийте вершки, додайте ложку цукрової пудри, перемішайте.
6. Бісквіт розріжте вздовж на три частини. Промажте кожну кремом (чвертю), втиснувши в нього малину. Рештою крему обмажте торт зовні. Прикрасьте ягодами.



Форма для кекса: 10х20 см или круглая диаметром 16-18 см.
Бисквит:
5 крупных белков
80 г сахарной пудры
50 г мелкого сахара
1 пакетик ванильного сахара
60 г муки

Крем:
400 г сливок
1 ст.л. сахарной пудры
150 г малины (я взяла консервированные тропичные фрукты)

Украшение:
200 г смеси ягод (консервированные тропичные фрукты)

1. Для бисквита вначале смешайте сахарную пудру и муку.
2. Взбейте белки в прочную пену, добавьте сахар, ванильный сахар и взбивайте еще, пока масса не станет плотной и блестящей.
3. Всыпьте просеянную муку с сахарной пудрой, осторожно перемешайте ложкой. Выложите в ничем не смазанную форму и выпекайте при 180 градусах 30 минут.
4. Готовый бисквит полностью остудите, перевернув форму, чтобы он не осел. Чтобы вынуть бисквит, проведите ножом вдоль стенок формы и хорошенько пару раз стукните формой по столу.
5. Для крема взбейте сливки, добавьте в них ложку сахарной пудры, перемешайте.
6. Разрежьте бисквит вдоль на три части. Промажьте каждую кремом (четвертью), вдавив в него малину. Оставшимся кремом обмажьте торт снаружи. Украсьте ягодами.

Ангельский торт отправляю на флешмоб-конкурс "Я жду гостей!" к Лиле (liligorina).

- яйцо_белок -, - по рецептах ЖЖ френдов -, - фрукты -, - молочные продукты -, - пшеничная мука -, - торт -

Previous post Next post
Up