Пра аўсянку

Feb 25, 2015 01:04

Я ўжо паспела тут напісаць пра сваё стаўленне да аўсянкі. Калі коратка - то першыя дзесяць гадоў яна мне ішла тугавата, затое зараз - любімы сняданак ( Read more... )

кухня, blogspot

Leave a comment

ofeliya666 February 25 2015, 07:23:16 UTC
Лічба дзесяць не можа не пужаць) А е рэцэпт, каб яна была Ммм не салодкай? Мае знаёмыя вегетарыянцы елі, паліваючы соевым соўсам...

У мяне няма любімага сняданку, бо на яго нельга есці тое, што я люблю)

Reply

bielameta February 25 2015, 08:35:38 UTC
Няхай лічба не пужае, я нікому не прапаноўваю так з сябе здзеквацца) Я ж ў тыя гады была не самастойнай адзінкай, і аўсянку гатаваў тата. І яна была такая прэсная, і ў яе нічога не дадавалася, што ў нас з сястрой перыядычна былі пратэсты, а калі раптам даводзілася снедаць адным, без бацькоў, то тады мы тую аўсянку па-просту не елі.

Калі табе 2 лыжкі сіропа/мёда - гэта зададта салодка, то можна яго не дадаваць. А паліваць, напрыклад, малаком (ці раслінным замяняльнікам - там, рысавым ці міндальным малаком, ці тым жа соевым).

Ты мяне здзівіла соевым соўсам! Гэта напэўна варыянт, калі не дадаецца нічога салодкага, тых жа фруктаў/ягад.

А што ты такога любіш есці, што нельга было б з'есці на сняданак? Заінтрыгавала :)

Reply

ofeliya666 February 25 2015, 09:29:44 UTC
Ну вось у мяне на працы яны ўсе елі аўсянку з соевым соўсам. На галодны страўнік мне нават смачным падалося) Я проста не надта люблю салодкае.

Хм тут наадварот хутчэй, усё, што я магу прыдумаць на раніцу -- я не магу ўжо бачыць. Кашы, амлет, смажаныя і вараныя яйкі.Тосты нават набрыдаюць з часам. Ёгурта мала, хаця я бачыла дзяўчат, каторыя з'елі адзін і потым гулялі цэлы дзень, але я так не магу. Салат таксама не лезе. Садавіной я не наядаюся, хутка губляю сілы. Але плотныя стравы з мясам, рыба, супы і г.д. раніцай таксама не лезуць. Я ўжо не ведаю, што прыдумаць такога, каб раніцай есці без думак "ну вось зноў гэта".

Reply

bielameta February 25 2015, 14:56:32 UTC
Ну ўсё, я траціла пакой. Трэба будзе абавязкова паспрабаваць і такую варыяцыю) Гугл падказаў варыянты з запечанай загадзя агароднінай.

Хм, можа паспрабаваць якую выпечку (якія простыя кексы ці мафіны), бліны/аладкі (мільён варыяцый - і з мукі, і з аўсянкі, і з агародніны), сухафрукты (фінікі, інжыр, курага). З фруктаў і гародніны можна рабіць усялякія смузі (сама нядаўна для сябе адкрыла, калі цікава, магу даслаць карцінку-рэцэпт адначасова мільёна розных варыянтаў), ці там малочныя кактэйлі - напрыклад, бананавы (адна порцыя такога кактэйля - і да абеду можна пра ежу не думаць). Ну можа хоць што са спісу зацікавіць)

Reply

ofeliya666 February 25 2015, 15:06:22 UTC
Мяне выпечка пужае ў тым плане, што гм а хіба ад яе любой кг не набіраюць?) Ой з блінамі складана пакуль. Сухафрукты па праўдзе дарагія тут, а смузі і кактэйлі я люблю, але на здымнай кватэры няма чым іх перамяшаць, ну ведаеш. Але варыянты цікавыя, падумаю, як гэта прымяніць, дзякуй)

Reply


Leave a comment

Up