This is why Heather will be eating out every day when she moves to Germany . . .

Apr 21, 2009 20:01

Okay, so I guess I could sit here with my German-English dictionary and work this out . . . and I'm sure an English recipe for Gingerbread Wafers would suffice . . . but how do I know there's not something super special in this one that's not present in the English ones? What if I'm in some bookstore in Braunschweig or something and I find a recipe book with super-delicious pictures but I can't understand a damn bit of it?

Come to think of it, I'll probably experience some difficulty eating out too.

This could actually be a great diet plan.

Lebkuchen-Oblaten

Zutaten (für 30 Portionen)

* 375 g Mehl, fein gesiebt
* 350 g Zucker
* 5 Eigelb
* 5 Eiweiß
* 170 g Mandeln (Blätter)
* 4 g Zimt, gemahlen
* 1 g Nelken, gemahlen
* 1 g Muskat, gereiben
* 1 g Kardamom (Pulver)
* 85 g Zitronat
* 60 g Orangeat
* 1 g Natron
* große Oblaten

Zubereitung
Zucker und Eigelb schaumig rühren. Die Eiweiß steif schlagen. Mandelblätter klein hacken und in einer Pfanne etwas anrösten. Orangeat und Zitronat sehr fein schneiden und hacken. Dann alle Zutaten in die schaumige Zucker-Eigelbmasse geben und unterheben. Zum Schluss das Mehl und alle Gewürze unterheben. Die Masse wird Messerrückendick auf große Oblaten gestrichen, auf ein Blech gelegt, und zugedeckt an einem kühlen Ort über Nacht stehen gelassen. Am nächsten Tag bei ca. 150-160° C langsam 20-25 Minuten backen. Nach dem Backen abkühlen lassen, und nach belieben mit Zuckerguss oder Schokoladenkuvertüre glasieren.

On the bright side, the only ingredient I recognise is Zucker (although I can't help thinking 'hey, they're the guys that wrote Airplane!), so at least I'm covered there. I'll just go around asking 'Zucker?' whenever I buy food.

germany, food

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