Про зриви та депресії

Dec 08, 2020 23:29

Здається, у чоловіків не буває ані зривів, ані депресій. Якщо подивитися на образ ідеального справжнього чоловіка - малюється суміш мультифункціонального робота, вібратора, банкомата, запрограмованого на якусь несамовиту романтизовану брутальність. У цього робота не буває нервових розладів. Можливо, так і є. Деякі гадають, що рефлексувати та депресувати - це прерогатива жінок, а от чоловікам немає чого перейматися, хай краще бабло рублять і не беруть дурного в голову. Це не так.

Я підходив до межі кілька разів. Останній раз - в цю неділю. Це було не просто "я гружуся, тому що є проблеми, вирішення котрих я не знаю". Це був стан, коли сідаєш робити щось і тебе нудить. Ти не можеш концентруватися, все валиться з рук. Найкращі ліки - сісти і дати собі відпочити, принаймні на цей вечір. А ще краще - виспатися.

І ще двічі я перетинав поріг. Перший раз трапився чотири роки тому, в результаті я дуже довго хворів, а про будь-які стосунки я не хочу чути і сьогодні. Другий раз - минулого року, коли постави собі завищені задачі. В результаті - нервовий зрив і втрата сну. Я лікував це антидепресантами, легкими, але діючими. Взагалі, з працею, як з алкоголем, належить знати свою міру. І вчасно зупинятися, зважаючи на себе. Особливо чоловікам, чия психіка не розрахована на легке вивільнення накопиченого стресу, а здоров'я і принципи не дозволяють вживати тютюн і алкоголь.

То ж бережіть себе. Як оця киця.


життя-буття.

Previous post Next post
Up