Еспресо

Mar 13, 2011 14:38

Хтось може зі мною і не погодиться, називаючи каву, приготовану методом еспресо, помиями, але мені вона смакує. Вона м'яка, з неї добре починати ранок, хоч і кофеїну в такій каві менше, ніж в каві, приготованій у джезві чи запареній у френчпресі. А ще коньячок файно смакує під еспресо )))

Можливо вам не траплялося пити справді смачного еспресо - це інша справа. бо часто у кав'ярнях його готують абияк, засипають невідомо яку суміш і не дотримуються елементарних правил приготування.

Кажуть, що для того, щоб еспресо був перфектним, треба дотримуватися правила чотирьох М:
MISCELA - суміш. 
MACINATURA - помол. 
MACCHINA PER CAFFEE ESPRESSO - каво-машина еспресо (в т.ч. догляд за нею)
MANO - здібності і знання бариста (той самий людський фактор. Достатньо неуважно засипати каву, погано змолоти, дати менше або більше суміші, не чистити обладнання або затриматися із подачею кави - і результат буде вже "не той")

Мені пощастило з усіма чотирма пунктами. Тому кава "смакує", не є гіркою чи кислою, у неї "правильна" консистенція і насичений смак. І я направду не розумію тих, хто називає еспресо помиями.

Кава

Previous post Next post
Up